Світ riba

Увага, лосось визнали найтоксичнішою їжею у всьому світі

Протягом декількох місяців французькі журналісти Ніколя Даніель і Луї де Барбейрак вивчали рибну індустрію зсередини.

Вони пройшли шлях від Норвегії до В’єтнаму, побували в Швеції і Данії. Результатом їх розслідування став фільм, що розкриває правду, яку намагаються приховати.

Розслідування вони почали з заходу Норвегії, де в сільській місцевості є багато рибницьких ферм, які займаються штучним вирощуванням лосося. Журналісти зустрілися з норвезьким активістом, екологом і засновником Союзу охорони природи Норвегії Куртом Оддекалвом, який вважає обурливим факт, що ховається під водами фіордів.

Курт Одекал давно веде війну з господарствами, які штучно вирощують лосось в Норвегії. Він розповів шокуючі подробиці про їхню роботу.

«У Норвегії ситуація з рибами катастрофічна. Риб дуже багато: на такій маленькій фермі вони вирощують по 2 млн особин. Риба хворіє, зараз вже можна говорити про пандемію: некроз підшлункової залози і інфекційна анемія лососевих захопили всю Норвегію. Але це приховують від споживачів », – каже Курт.

Активіст веде спостереження за великими рибницькими господарствами останні 10 років і тримає їх під контролем, збираючи докази. У нього є записи, на яких видно, як працівники даних рибних ферм ллють у воду сильний пестицид, що володіє нейротоксичною дією.
«Їм самим доводиться носити протигази і захисні костюми, щоб не постраждати від хімікатів для обробки водойм від паразитів, а на таких фермах це не рідкість. У такому лососеві можна знайти найрізноманітніші хімічні речовини. Це загрожує отруєнням, і людині таке їсти не можна », – сказав він.
Курт прямо заявляє: «Норвезький лосось – сама токсична їжа в усьому світі». Рибальство в Норвегії приносить 4 млрд доларів на рік і займає друге місце після нафти.
Щоб розгадати секрети цих ферм, Курд Оддекалв використовує судно зі шпигунськими елементами. «Дно під фермами покрито 15-метровими опадами, воно кишить бактеріями – це все залишки від кормів і відходи хімікатів”.

Рівень забруднення дуже високий. Токсичні речовини, риб’ячі екскременти … Морське дно повністю знищено, воно як газова фабрика. Бульбашки метану і так далі, а пестициди ідентичні речовинам, які в першу світову війну застосовувалися при газових атаках ».

Головна проблема норвезьких рибалок – так звана риб’яча воша, яка, паразитуючи на тілі риби, може вбити її. Морська воша виробляє стійкість до будь-яких видів, тому рибалки застосовують пестициди, ефективність яких набагато вище.

«Це негативно висловлюється на рибі. Так 50% малюків тріски на фермах народжується з мутацією. Вони не можуть закрити рот. Це генна мутація, і щоб вона зникла, в море повинні прожити 8 поколінь. Людина коли побачить таку рибу, їсти її не захоче, але якщо відрізати голову, то ніхто і не помітить », – сказав він.

Лосось також схильний до мутації. Він показав, що у свіжого лосося м’ясо розвалюється при розтині.

«Цього бути не повинно, м’ясо повинно бути еластичним. Як ви знаєте, у дикого лосося 5-7% жиру, а у штучно вирощеного 15-34% жиру. А в жировій тканині накопичуються всі токсини. Відповідно, така риба стає самою токсичною в світі », – підкреслив він.

У свою чергу французький токсиколог Жером Рюззен зазначив, що в ході його дослідження слова еколога підтвердилися.

«Дійсно, ступінь забруднення вирощеного лосося дуже висока. Він в 5 разів шкідливіший і більш токсична, ніж будь-які інші продукти. Цих токсинів необхідно уникати, а вживаючи в їжу, ми ризикуємо відчути на собі їх вплив », – сказав він.

Джерело

Загрузка...

Related Post