Здоров'я
Щоб довше жити, щодня вживайте цей продукт

Останнім часом сир досить часто намагаються виключити з раціону харчування або обмежити його споживання до критичного мінімуму, керуючись тим, що цей продукт дуже жирний. Але американські вчені зробили висновок, що регулярне поїдання сиру може продовжувати життя.

Судячи з даних, отриманих вченими з університету Техасу (США), любителям сиру не варто розлучатися зі своєю звичкою. Адже регулярне вживання сиру покращує здоров’я печінки і робить життя довшим – саме такі висновки озвучили фахівці, як повідомляє newsyou.info, пише dobryjlikar

Спираючись на результати лабораторних досліджень, вони констатували, що у витриманих сирах (пармезан, брі, чеддер) міститься специфічне з’єднання спeрмідин, здатне захищати клітини організму від пошкоджень. За словами вчених, ця речовина під час дослідів із зразками тканин продемонструвало здатність запобігати поширенню пошкоджених клітин печінки, оберігаючи її від розвитку фіброзу. З цією властивістю сирного компонента клініцисти пов’язують і можливе збільшення тривалості життя.

Вчені відзначили, що дія спeрмідину, що входить до складу сирів, потребує додаткової перевірки, включаючи експериментальні дослідження за участю людей. Проте, резюмуючи отримані дані, вони висловилися про те, що, поряд з сиром, здатність продовжувати життя мають також гриби, соя, бобові, кукурудза і продукти з цільного зерн

Наша довідка: спeрмідин входить до структури клітин та бере безпосередню участь у процесах метаболізму. Вважається, ця речовина сприяє звільненню тканин від відходів життєдіяльності, допомагаючи клітинам обновлятися та омолоджуватися.

Читайте також:ЯК МОЖНА ВТРАТИТИ ЛЮБОВ ЧЕРЕЗ НЕСКАЗАНІ ВЧАСНО СЛОВА

Реклама

Related Post