fbpx

Достатньо щодня з’їдати 100 грам цієї страви, щоб забезпечити організм добовою дозою вітаміну

Хрумка та ароматна саме такою є ідеальна квашена капуста. У квашеної капусти багато корисних властивостей, про які багато хто з нас навіть не здогадується. Аби відповісти чим корисна квашена капуста, необхідно вивчити її склад. Вона містить майже всі вітаміни (А, С, Е, Н, К, РР, U, групи В), мікро- та макроелементи. Також у її складі є клітковина, біофлавоноїди, пектини, крохмаль, білок, органічні кислоти.

За вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С) квашена капуста перевершує навіть лимони.

Тому достатньо щодня з’їдати 100 грам страви, щоб забезпечити організм добовою дозою вітаміну.

Калорійність квашеного продукту є мінімальною лиш до 20 кілокалорій. Тому його можна вживати в необмежених кількостях, що не позначиться на фігурі.

Корисні властивості квашеної капусти:

– покращує імунітет, підвищує опірність організму до простудних захворювань;

– зміцнює зуби та ясна;

– надає міцності кісткам і запобігає розвитку остеопорозу;

– виганяє паразитів (аскарид та лямблій);

– очищує печінку;

– сприяє засвоєнню білка та якісному перетравленню м’яса;

– відновлює корисну кишкову мікрофлору та знищує патогенні мікроорганізми.

Незважаючи на те, що квашена капуста відома неоціненною користю, вона може шкодити.

Тому доведеться виключити овоч з раціону при:

– гастриті з підвищеною кислотністю;

– виразкової хвороби;

– діареї;

– панкреатиті;

– схильності до печії та метеоризму;

– цукровий діабет;

– віком менше двох-трьох років.

Краще утриматися від страви при грудному годовуванні, оскільки вона може спровокувати коліки та газоутворення у немовляти.

Слід обмежити споживання овочів людям, які страждають на гіпертонію. Через підвищений вміст солі створюються перешкоди для виведення рідини, що провокує набряки та підвищення тиску.

Діабетикам доведеться відмовитись від смачної страви, якщо при її приготуванні використовувався цукор.Здоровим людям також не варто зловживати солінням, досить з’їдати 150-200 г продукту. В іншому випадку в кишечнику активуються процеси бродіння, що призводить до надмірного газоутворення.

You cannot copy content of this page