fbpx

Борщовий набір “космічно” подорожчав

З 10 по 20 квітня значно подорожчали продукти борщового набору. Зокрема, свинина, буряк, картопля, морква, капуста та цибуля. Про повідомив на своїй сторінці в Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, пише Gazeta.ua

“Свинина за другу декаду квітня піднялась в ціні на 2,2 гривні. В середньому кілограм коштує 80 гривень. “Космічно” підскочили ціни на капусту, моркву, цибулю та буряк. Кілограм цих овочів здорожчав на 2,4, 2, 1,4 та одну гривню відповідно”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Читайте також: У Польщі суттєво подорожчали продукти харчування

На 20 квітня середня вартість капусти в Україні складає 6,7 грн. за кілограм, моркви – 6,8 грн., цибулі – 5,3 грн., буряка – 5,3 грн. Картопля подорожчала на 50 коп і коштує 6,8 грн. за кг.

“На 70 копійок більше коштують курячі тушки, сало додало до ціни 50 копійок. Подешевшали за другу декаду квітня тільки курячі яйця та гречка. Десяток коштує в середньому 10,5 гривень. Кілограм гречки продають по 28,6”, – додав експерт.

You cannot copy content of this page