Чим старший кущ аґрусу, тим важливіше за ним правильно доглядати, аби він не хворів і давав хороший урожай.
Всім відомо, що аґрус – рослина світлолюбна.
Кущі аґрусу люблять розростатися. У результаті кущ собі сам створює проблеми – одні гілки затінюють інші. В результаті чого врожай різко падає.
Саме тому щороку важливо відрізати все зайве.
⠀
Для початку видаляють пагони, які практично лежать на землі, дуже тонкі та хворі. У стебел, що залишилися, обрізають верхівки – до першої сильної бічної гілочки. Роблять це до розпускання бруньок.
⠀
Влітку, відразу після збирання врожаю, проводять друге обрізання – видаляють старі гілки, на яких ягід або не було зовсім, або дуже мало. З пагонів, що виросли в основі куща, залишають 4-5 найсильніших, а решту вирізають, щоб не загущали рослину. Кінці, уражені борошнистою росою, зрізають до здорової бруньки.
Миру нам усім!