Станом на 31 жовтня 2016 роки з початку сезону цукрові заводи України виробили 1,04 млн т цукру, а переробили 7,1 млн тонн буряків, такі результати можуть значно вплинути на формування ціни. Про це повідомляє прес-служба “Укрцукор”.
На даний момент в Україні функціонує 41 цукровий завод з потужністю 162,5 тис. Тонн на добу.
У 2016-2017 МР “Укрцукор” прогнозує виробництво цукру на рівні 2 млн тонн.
“Не дивлячись на несприятливі погодні умови, що склалися в серпні і вересні (надмірна посуха), за якою слідували затяжні дощі, виробники все ж зуміли наростити обсяги виробництва цукру. На аналогічний період минулого року ми мали 774,5 тис. т. цукру. Також змінилися і якісні показники: виріс вихід цукру на 0,3%, що свідчить про те, що виробники покращують систему виробництва і модернізують потужності “, – відзначає керівник аналітичного відділу” Укрцукор “Руслана Бутіло.
Читайте також: Фахівці науково пояснили “лікування” похмілля за допомогою алкоголю