fbpx

Де дешевше: експерти порівняли ціни на популярний продукт в Україні та ЄС

Ціни на більшість видів курятини в Україні відповідають польським показникам.

Про це написав у Facebook директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. В асоціації порівняли ціни на курятину в Україні та Євросоюзі.

В Україні кілограм бройлера обходиться в 1,4 євро, крилець – в 1,5 євро, стегно – 2 євро, філе – 2,4 євро. Майже такі ж ціни в польських супермаркетах.

“У Польщі, як країні з найбільш дешевими продуктами, ціна бройлера і крилець складає 1,4 євро за кілограм, ніжки у 2,3 євро, а філе 3,7 євро”, – пише Дорошенко.

В Естонії, Литві бройлер коштує 3,7 євро за кілограм, в Угорщині – 3,6 євро. Філе в литовських магазинах обходиться в 5,9 євро, в угорських – 8,3 євро, в французьких – 15,2 євро.

“Серед усіх порівняних країн куряче філе в Україні найдешевше, а інші види м’яса мають однакову з Польщею ціну”, – підсумовує Олексій Дорошенко.

Читайте також: Хто в ЄС поважає, а хто – зневажає українців: статистика шенгенських консульств у 2016 році

Джерело.

You cannot copy content of this page