fbpx

Продукти, які помилково вважають корисними для здоров’я

Корисні продукти, які насправді шкідливі. Деякі продукти, які прийнято вважати корисними, насправді тільки здаються такими. Виявляється, користь тільки маска, а під нею ховається прихована загроза для гарного самопочуття. Які шкідливі корисності можна знайти у себе на кухні? Ми розповімо про найпопулярніші з них.

Вівсяні пластівці. Улюблений багатьма швидкий сніданок – вівсяні пластівці або вівсянка швидкого приготування насправді абсолютно не дієтичний продукт. За рахунок перемолу пластівці швидко засвоюються, від чого почуття ситості швидко проходить. До того ж їх глікемічний індекс перевищує норму на 10-20 одиниць, тобто, каша провокує різкий стрибок інсуліну в крові, що призводить до набору ваги (глюкоза виводиться з крові в жирову тканину) і діабету.

Читайте також: 16 наукових способів схуднути назавжди

Молочка з 0% жирності. Молочні продукти з вмістом жиру 0% багато хто вважає корисніше інших. Однак в процесі знежирення з молочної продукції видаляються вітаміни, які потрібні організму для правильного засвоєння білка і кальцію. Тому в процесі засвоєння організм починає витрачати свої резервні запаси, що призводить до авітамінозу (проявляється лущенням шкіри, розладом шлунка, слабкістю і т.д.).

Сік на сніданок. Багато хто сприймає звичку пити свіжовичавлений сік на сніданок (а то і натщесерце) корисною і свято користуються нею щоранку. Однак у всіх фруктових і більшості овочевих соках міститься багато кислот. Випитий натщесерце, сік подразнює слизову шлунка, що з часом призведе до її запалення – гастриту.

Фрукти з сиром. Цей десерт апріорі вважається корисним і шанується навіть професійними спортсменами. Однак поєднання молочного білка і вуглеводів ускладнюють травлення – перші перетравлюються в шлунку, другі – ще в роті слиною, і обидва процеси не можуть відбуватися одночасно. Звідси тяжкість в шлунку, метеоризм і печія. Фрукти потрібно їсти окремо від основної їжі за 40 хвилин до їди або через 2 години після.

Хлібці. Цей продукт, на відміну від борошняних, здається більш легким для засвоєння і менш калорійним. Тому ним намагаються замінити хліб. Разом з тим глікемічний індекс цього продукту становить аж 94 одиниці, і він також, як і експрес-вівсянка провокує стрибок інсуліну, зростання жирової тканини і розвиток діабету.

Джерело.

You cannot copy content of this page