fbpx

Бурякові чіпси

Пропонуємо Вам прекрасну альтернативу магазинним чіпсам – бурякові чіпси. Їх Ви можете брати з собою будь-куди та куштувати, не боячись надлишку жирів і солі.

Бурякові чіпси – інгредієнти

Буряк – 1 кг
Свіжомелений чорний перець – 1 ст. л.
Свіжомелений червоний перець – 1 ч. л.
Сухий майоран – 2 ст. л.
Суха петрушка – 2 ст. л.
Сіль за смаком

Рецепт приготування бурякових чіпсів

Розпочнемо приготування бурякових чіпсів з запікання буряка. Буряк загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 180 градусів в духовці (в залежності від розміру, від 40 хвилин до 1 години). Після чого буряк облийте холодною водою і очистіть від шкірки. Злегка охолодіть, наріжте круглими скибочками завтовшки приблизно 1 см., посоліть, поперчіть, посипте майораном і петрушкою, та залиште на 2 години.

Покладіть бурякові чіпси на деко в один шар і в’яліть 2 години в нагрітій до 100 градусів духовці. Дістаньте бурякові чіпси з духовки, підсушіть при кімнатній температурі до тих пір, поки вони не стануть еластичними, приблизно 1-2 дні. Зберігайте чіпси в коробках або пластикових контейнерах.

Таким же чином «чіпси» з овочів можна робити з моркви, пастернаку і ріпи. Склад суміші спецій для присипання можете змінювати на свій розсуд. Експериментуйте!

Смачного!

Читайте також :   «Корівку» в магазині більше не беремо!

Джерело.

You cannot copy content of this page