fbpx

Прості поради, як посмажити рибу в золотистій скоринці без бризок олії

Прості поради, як посмажити рибу в золотистій скоринці без бризок олії

Хрумка кірка на рибі – це ідеальний спосіб підкреслити її приємний смак. Посмажити рибу в золотистій скоринці без зайвих бризок і олії, що пригоріла, — це мистецтво, яке може бути досягнуто за допомогою правильних інгредієнтів, методів і невеликого терпіння.

Як посмажити рибу в золотистій скоринці без бризок і олії, що пригоріла

Інгредієнти:

Філе риби (лосось, тріска, окунь і т.д.)

Сіль та перець за смаком

Борошно (зазвичай пшеничне)

Яйце

Панірувальні сухарі

Рослинна олія (підходить кукурудзяна, рапсова або соняшникова)

Етапи приготування:

1. Підготуйте рибу. Перед початком приготування переконайтеся, що філе добре промито та обсушене паперовим рушником. Це дозволить панірувальним інгредієнтам краще прилипнути до поверхні риби.

2. Приправте рибу. Посоліть і поперчіть з обох боків відповідно до вашого смаку. Ви можете додати інші улюблені спеції, щоб надати більш насичений смак.

3. Підготуйте інгредієнти для панування. Приготуйте три миски. У першу насипте трохи борошна. У другій збийте яйце виделкою. У третю миску насипте панірувальні сухарі.

4. Паніровка. Обваляйте кожен шматочок риби спочатку в муці, потім вмочіть у збите яйце і, нарешті, обваляйте в панірувальних сухарях. Забезпечте рівномірне покриття паніровкою по всій поверхні риби.

5. Обсмажування. Поставте сковороду на середній вогонь і нагрійте невелику кількість олії. Обережно викладіть рибу на розігріту сковороду. Обсмажуйте до золотистої кірки з одного боку, це зазвичай займає близько 3-5 хвилин, залежно від товщини шматка риби. Потім акуратно переверніть та обсмажуйте з іншого боку.

6. Готовність. Готовність риби можна перевірити, вставивши в неї ніж чи вилку. М’ясо має бути білим і добре відокремлюватися шарами. Пам’ятайте, що риба продовжить готуватись ще трохи після видалення з плити через своє тепло.

7. Подання. Вийміть рибу зі сковороди і покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Подавайте її гарячою з лимоном, зеленню та вашими улюбленими соусами.

You cannot copy content of this page