Навіщо додавати цукор у картопляне пюре: як зробити картоплю розсипчастою
Мало хто знає, навіщо до картопляного пюре потрібно додавати цукор. Ця страва є улюбленою у більшості людей, які готують її чи не щодня і на свята. Найсмачніше виходить картопля з молодих бульб, а у старих смак інакше, але це можна легко виправити.
Навіщо додавати цукор під час приготування картопляного пюре
Щоб приготувати смачне картопляне пюре зі старих бульб, потрібно додати трохи цукру. Завдяки йому стара картопля набуде приємних смакових якостей, які є у молодої картоплі.
Щоб досягти бажаного результату, необхідно враховувати кілька важливих нюансів. Спочатку картопля слід підготувати до варіння: помити і залити холодною водою, залишивши на 1,5-2 години – це прибере зморщеність і млявість. Після цього буде важко відрізнити стару картоплю від молодої.
Після закінчення зазначеного часу картопля потрібно очистити від шкірки і приступати до варіння. Попереднє замочування робить його структуру кращою, а ось смак буде трохи водянистішим. Щоб це виправити, використовується цукор.
Коли необхідно додавати цукор у каструлю
Цукор необхідно додавати відразу після того, як вода в каструлі закипить. Не слід сипати дуже багато, достатньо буде однієї чайної ложки. Якщо додати більше, то картопляні бульби вийдуть солодкими та несмачними. Якщо ж чітко дотримуватися всіх порад, то жодного зайвого присмаку не з’явиться.
Після того, як картопля звариться, потрібно злити з неї всю воду і на кілька хвилин повернути каструлю назад на плиту. Робити це необхідно для того, щоб усунути залишки води, які залишаються на дні каструлі. Це дуже важливо зробити перед приготуванням пюре.
Якщо ж ви хочете залишити просто варену картоплю на гарнір, після того, як воду злили, її потрібно ще кілька разів перемішати. Це додасть йому найкращі смакові якості та таку собі «хрустинку».
Інші секрети приготування смачної картоплі
Кожна господиня має свої секрети та хитрощі, які вона використовує під час варіння картоплі. Вони дозволяють йому набути приємних смакових якостей.
Кожна господиня має свої секрети та хитрощі, які вона використовує під час варіння картоплі. Вони дозволяють йому набути приємних смакових якостей.
Щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в бульбах, необхідно відправляти картоплю відразу в киплячу воду.
Щоб приготувати картоплю в мундирі, заливати її необхідно холодною водою і після цього ставити на вогонь.
Щоб під час варіння картопля не потемніла, в каструлю з вмістом потрібно додати 1 столову ложку оцту або молоко.
Якщо картопля вариться для салату, в неї потрібно влити оцет – 2 ст. л. на 2 л води, тоді він не розвариться і залишиться твердим.
Щоб під час варіння не розварився, додати потрібно 2 ст. л. огіркового розсолу.
Солити воду, в якій вариться картопля, потрібно відразу після її закипання, тоді бульби рівномірно просоляться і вийдуть смачними.
Щоб він не розварився перед відправкою в каструлю, необхідно його проколоти вилкою в декількох місцях.
Щоб прискорити процес варіння картоплі, до нього потрібно додати вершкове масло.
Щоб вийшов смачний аромат, картопля необхідно відварювати разом із морквою, цибулею, зеленню, лавровим листом та часником.