fbpx

Коли у хаті пахне літом: рогалики з вишнево-яблучною начинкою.

Хто ж не любить, коли за вікном – зима, а на кухні відчувається аромат літа, який створює випічка.

Секрет простий: улітку завжди заморожую дари городу та саду – різні ягоди, а потім протягом року додаю їх до начинок у випічці. Так навчила мене мама.

Один із таких улюблених швидких рецептів – рогалики з вишнево-яблучною начинкою. Особливість рогаликів у тому, що смак вишень у начинці нічим не відрізняється від свіжозірваних.

Отож, для тіста нам потрібно:

1 стакан теплого молока;

2 ст. ложки цукру;

250 г масла (можна замінити маргарином);

4 стакани просіяного борошна;

50 г. свіжих дріжджів;

2 ст.л. сметани (щоби рогалики не черствіли, а тісто було пухким).

Начинка:

2-3 великі яблука;

300 г заморожених вишень (без кісточок);

цукор, кориця за смаком.

Приготування:

В теплому молоці розчиняємо дріжджі з цукром. Просіюємо один стакан борошна. Тоді додаємо потерте на грубій терці масло, сметану – і просіюємо решту борошна (3 стакани).
Замішуємо м’яке тісто і залишаємо його у теплому місці на 10 хвилин.

А за цей час готуємо начинку.

Яблука натираємо на грубій терці і вичавлюємо сік.

Вишні попередньо розморожуємо і додаємо до потертих яблук.

Додаємо цукор та корицю на ваш смак.

Тісто ділимо на 6 частин. Кожну частину тіста тонко розкачуємо качалкою, робимо форму кола. Готове розкачане коло ділимо на 8 сегментів (трикутників).
На край трикутника викладаємо начинку (на один рогалик приблизно – 1 чайна ложка, посипаємо невеликою кількістю муки, щоби начинка не пускала сік) і закручуємо тісто у рогалик. Так робимо з усіма сегментами тіста і закручуємо рогалики один за одним.

Готові рогалики викладаємо на деко, змащене жиром. І залишаємо на 20 хвилин, щоби підійшли.

Вкладаємо рогалики у духовку, розігріту до 180 градусів і печемо приблизно 20 хвилин. Зарум’янені готові рогалики виймаємо з духовки. Даємо трохи остигнути і посипаємо пудрою.

Смакуйте на здоров’я!

Рецепт підготувала: Галина Андрусів

You cannot copy content of this page