fbpx

Італійський кухар розкрив секрети правильного приготування макаронів

Італійський кухар розкрив секрети правильного приготування макаронів

Макарони, локшина, спагетті є на кухні у кожної господині, оскільки макаронні вироби найкраще підходять не лише до основних страв, але й до гарніру. При цьому їх можна дуже швидко та легко приготувати.

Однак, більшість людей під час варіння макаронних виробів допускають ті ж помилки, які призводять до спотворення смаку страви. Професійний кухар з Італії розповів про основні моменти, на які необхідно звертати увагу під час варіння макаронних виробів.

Необхідно обов’язково перевіряти якість борошна, з якого виготовлені макарони. За низької якості продукції, макарони під час варіння розповзуться і склеються. Найкраще застосовувати макаронні вироби, виготовлені з твердих сортів пшениці.

Не рекомендується використовувати дуже маленьку ємність для варіння, особливо якщо це стосується спагетті. Вони можуть просто підгоріти та злипнутися.

Якщо не солити воду, то макарони будуть прісними. Тому обов’язково перед тим, як занурити макарони в киплячу воду, посолити її.

Макаронні вироби рекомендується заважати в першу хвилину варіння та в середині цього процесу. В іншому випадку, вони можуть злипнутися у величезну грудку з тіста.

Для надання страві ніжності та неповторного смаку, найкраще використовувати воду після варіння для соусу.

Для того, щоб не переварити макарони, рекомендується перевіряти їхню готовність. А якщо залишити їх у воді, то вони набухнуть і стануть несмачними. Макаронні вироби найкраще відкинути через друшляк.

У жодному разі не кидати макарони в некиплячу воду в невеликому обсязі. Італійський кухар стверджує, що їх необхідно занурювати лише в киплячу воду, при цьому води має бути досить багато, для 1 л на 100 гр.

Промивання макаронів після варіння псує смак страви. Їх необхідно просто обросити через друшляк і одразу додати соус.

You cannot copy content of this page