Відомий український кулінар-реформатор Євген Клопотенко поділився авторським рецептом страви з курки, яка ідеально підійде для сімейної вечері, пише “РадіоМаксимум”.
“Курячі стeгна – дивно смачний і універсальний продукт. Вони ідеально підходять для гриля і духовки і завжди виходять дуже ніжними. Сьогодні я пропоную приготувати курячі cтегна з харіссою – гострим арабським соусом, який ідеально поєднується з курячим м’ясом. У міру гострі, з ароматом часнику – ідеальний варіант для сімейної вечері”, – розповідає він на своєму сайті.
Складові для соуса харісса
Перець Чилі – 300 г;
Часник – 3 зубчика;
Коріандр (мелений) – 4 щіпки;
Зіра (мелена) – 3 щіпки;
Сіль – 3 щіпки;
Оливкова олія – 1-2 ст. л.
Спосіб приготування соуса харісса
Насамперед потрібно підготувати перець Чилі: помити, висушити та відрізати хвостики, але насіння не варто видаляти. Перець поріжте великими шматками та очистіть часник. Усі інгредієнти складіть у чашу блендера і збивати доти, поки маса не стане однорідною. До отриманої маси додайте оливкову олію і ще раз перемішайте. Соус потрібно зберігати в холодильнику.
Гострий соус харісса – традиційна приправа в північній Африці.
Читайте також: За 15 хвилин: рецепт швидкої домашньої піци Un momento від кулінарного блогера(відео)
Складові для основної страви
Курка (стeгна) – 1 кг;
Соус харісса – 2 ст. л;
Часник – 4 зубчики;
Сіль за смаком.
Спосіб приготування курячих стeгон з соусом харісса
Духовку розігрійте до 180 градусів. Курячі стeгна посоліть і змастіть уже готовим соусом харісса. Викладіть стeгна на деко, застелене пергаментом разом з цілими зубчиками часнику. Запікайте протягом 40 хвилин.