fbpx

«Якщо немає можливості висповідатися, можна отримати прощення гріхів через досконалий акт жалю», – Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав

В обставинах, коли немає доступу до служителя Тайни Покаяння, потрібно користати з можливості отримати прощення гріхів через досконалий акт жалю – коли ми каємося перед Господом Богом і шкодуємо за наші гріхи, не тому що боїмося, а тому що відчуваємо, що образили Божу любов.

Предстоятель відзначив, що завдяки дивовижній мужності нашого війська українцям вдалося зупинити ворога майже на всіх напрямках. Ми відчуваємо таке тимчасове затишшя в Україні, зокрема цього недільного дня.

Але, мабуть, найбільш тривожними є ночі в Україні, зауважив він. Бо саме вночі ворог обстрілює мирні міста і завдає непоправної шкоди цивільній інфраструктурі, вбиває мирне населення.

Блаженніший Святослав наголошує, що ворог застосовує різну зброю, яка заборонена міжнародними конвенціями, зокрема цієї ночі над Попасною було використано запальні бомби з фосфором, що наносять дуже важкі рани людям.

«Ніч в Україні була тривожною, була важкою. Але настав ранок, ранок неділі, і ми стоїмо перед Божим обличчям і молимося за Україну, за українське військо, за всіх постраждалих від цієї війни. Молимося за наших ворогів, які прийшли на нашу землю і сіють розруху, смерть, страх, великі каліцтва», – констатує Предстоятель.

Він відзначив, що під час Великого посту є особлива потреба для нашого народу у Святій Тайні Сповіді. Адже Великий піст – це час покаяння, – час, коли ми спішимо до цієї Тайни Божого милосердя, щоб визнати свої гріхи, щоб отримати від нашого люблячого Господа прощення і відпущення гріхів і прогрішень наших.

За його словами, усі священники УГКЦ готові служити своєму народові. Вони служать там, де вони є: на окупованих територіях, у заблокованих містах. В усіх наших містах і селах храми відчинені майже цілодобово, щоб можна було послужити людям.

Департамент інформації УГКЦ

You cannot copy content of this page