fbpx

Як розпізнати Божу волю і прийняти правильне рішення?

Ви коли-небудь замислюєтесь чи виконуєте ви Божу волю? Вас хвилює чи рухаєтесь ви в правильному напрямку?

В голові щодня рояться десятки думок: ця робота справді хороша для мене? скільки дітей у нас має бути? нам ходити в цю церкву чи шукати іншу? купувати цей дім чи ні?

Іноді легко зрозуміти що говорить Бог, а іноді дуже складно. То як нам дізнатись чи є цю чи іншу справу Божа воля? Як ми можемо знати чи це від Бога? Є кілька речей, які ми можемо робити, щоб перевірити ситуацію, коли ми просимо Божого ведення та шукаємо Його волю.

Моліться

Почніть з молитви. Звучить просто, чи не так? Так воно і є.

Почніть з того, що просіть Бога показати вам Його конкретну волю до цієї ситуації.

“І нехай виявить нам Господь, Бог твій, ту дорогу, якою ми підемо, та те діло, яке ми зробимо” (Єремія 42:3)

Запитайте чи прославляє це Бога? Бог ніколи не направить вас робити те, що не принесе Його славу.

Запитайте себе: чи благословляє це мої відносини з родиною? чи це дозволяє мені служити іншим? яким буде моє ставлення, якщо я буду це робити?

Погоджуйте все з Біблією

Чи це згідно зі Святим письмом? Бог дав нам своє слово, щоб показати нам свою волю. Ми з вами можемо відверто довіряти правдам Біблії.

Ви ж не запитуєте в Бога чи в Його волі обкрадати свого роботодавця, або обмовляти сусіда? Бо самі розумієте, що це неправильно.

“Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності…” (2 Тимофію 3:16)

Будьте готові зачекати

Наберіться терпіння. Божа воля точно варта того, щоб почекати. Довіряйте Його часу. Якщо щось є Божою волею, Він направить вас, поки ви чекаєте, і це здійсниться.

Не поспішайте. Коли надійде правильний час, Бог дасть вам це знати.

“Терпляче чекай Господа. Будь сміливим і мужнім. Так, терпляче чекай Господа” (Псалом 27:14)

Довіряйте Богу

Бог виконає свої обіцянки і виконає свою волю щодо вас. Зізнайтесь, часом ми нетерплячі, ми хочемо все й одразу. Але Бог бачить всю картинку, а ми лише один пазл.

“Вся слава Тому, Хто силою, яка діє в нас, може зробити значно більше всього, що ми просимо або думаємо” (Ефесян 3:20)

Не все в житті зрозуміло. Будуть випадки, коли ми робитимемо все вище перечислене і все одно будемо непевні. Але не засмучуйтесь. Ви можете довіряти, що якщо Бог хоче чогось конкретного у вашому житті, то Він направить вас до цього.

Якщо ви довіряєте і прославляєте Бога своїм життям, ви можете впевнено рухатись вперед. Моліться, прославляйте Бога, вивчайте Боже слово, будьте готові чекати і дозвольте Божій славі працювати у вашому житті.

NEBO ON, Youtube

You cannot copy content of this page