fbpx

Види макаронів – дізнайтеся більше про італійські макарони

Найпопулярніші види макаронів – пенне, спагеті, тальятелле та фузіллі. Але форм італійської макаронів існує щонайменше десятки.

Вид макаронних виробів впливає не лише на зовнішній вигляд страви, але й на її смак. Одні краще “прилипають” до соусу завдяки рифленій або злегка нерівній поверхні, а інші краще підходять для запікання. Дізнайтеся про найпопулярніші форми італійської пасти.

Букатіні

Макарони, типові для центрально-італійської кухні. Це тонкі і довгі трубки з гладкою поверхнею. За формою нагадують спагеті, але трохи товстіші та порожнисті всередині.

Кампанелла

Одна з найбільш витончених форм. Підходить для густих соусів. Нагадує витягнуту квітку у формі дзвоника.

Каннеллоні

Трубочки діаметром 2-3 см і довжиною близько 10 см. Після варіння протягом 2-4 хвилин їх фарширують м’ясною або овочевою начинкою, заливають соусом, наприклад, бешамель, і випікають приблизно 25 хвилин.

Каватаппі

Каватаппі в перекладі з італійської означає штопор – це макарони у формі спіральної трубочки.

Кавателлі

Це короткі, маленькі макарони, які нагадують форму довгастої булочки. Характерна для південної італійської кухні.

Кончіглі

Це мушелькі різного розміру – рифлені або гладкі. Маленькі подають з соусами або додають у супи, великі можна фарширувати і подавати як закуску. Маленькі варити 7 хвилин, великі – 10 хвилин.

Пенне
Українською – пір’я. Це трубочки середньої товщини, скошені на кінцях. Ідеально підходить до густих соусів, а також для запіканок. Готується приблизно 8 хвилин.

Лазанья

Це листи тіста різного розміру. Обсмажені протягом 2-4 хвилин, вони викладаються у вогнетривку форму з м’ясною або овочевою начинкою. Потім всю страву заливають соусом, посипають сиром і запікають приблизно 20 хвилин.

Фарфалле

Відомі в Україні як бантики, вони дуже декоративні. Їх можна додавати в салати, наприклад, з тунцем, і подавати з густими соусами. Варити 8-10 хвилин.

You cannot copy content of this page