fbpx

Великодна п’ятниця найсумніший день у році. Але разом з тим і найвеличніший. Саме в цей день Ісус Христос добровільно приймає свою чашу

Великодна п’ятниця найсумніший день у році. Але разом з тим і найвеличніший. Один і той момент має два напрямки чи нахили.
Саме в цей день Ісус Христос добровільно приймає свою чашу. Не відмовляється від всіх зневаг та м‘яко кажучи, неадекватних вчинків, тих хто Його люто ненавидить, за вчинене Ним добро! Він завжди знав, що чекає Його, не могло це бути таємницею чи несподіванкою для Сина Божого!

Його безмірна любов до людей переборює все: острах, як людини. Бо ж Він Богочоловік, а це означає, що має подвійну подобу, Бога і чоловіка. Також він мирно зносить всі зневаги та наруги, приймає важкий хрест, повний людських гріхів і рятує людство від духовної погибелі! Своєю хресною і непростою дорогою відчиняє рай, тим хто грішить, але кається і вміє робити добро. Він настільки хоче врятувати кожного грішника, що віддає своє життя, на той час, дуже ганебно і не достойно. То ж тоді так найгірших злочинців карали і позбавляли життя. Ісус для нас чинить неможливе! А саме любить нас святою любов’ю!

Його любов є великим даром кожному хто народився. Лише треба правильно зрозуміти чого Син Божий приходив у цей світ, жив як людина, дуже бідно, не в маєтках. Потрібно оцінити кожний Його вчинок і крок, який відомо нам. Не просто все так було, так було потрібно для того, щоб врятувати людину, яка мала безкоштовно цей рай,але втратила через непослух та гординю. Радість є тому що Бог не залишає, не відрікається від тої грішної та непостійної людини, навпаки, надзвичайною ціною спасає її.

Звичайно і смуток ми відчуваємо. Знаємо, що ця п’ятниця стала останнім днем, Того, хто дарує життя. Кожен раз подає руку в прикрих моментах, знаходить вихід де людина не бачить. Можливо нам здається, що такі розумні і до всього додумаємось самі. Насправді ця мудрість є підказкою Спасителя, Він завжди зменшує тривогу людини, вливає в душу спокій.

Великодна п’ятниця, є сумно-радісним днем. Так, ці дві емоції справді перегукуються та переплітаються в цей день. Сумуємо, бо маємо гріб Ісуса. В цей момент і радіємо. Знаходимося в передчутті свят, великої радості. Воскресіння Господнє вже на нашому порозі!

Галина Мазурик, “ВЕЛИКОДНА П’ЯТНИЦЯ”

You cannot copy content of this page