fbpx

Сьогодні я хочу подякувати усім, хто має відвагу свідчити про правду страждання українського народу. Хочу подякувати усім журналістам, які в цих днях прибувають до України, щоби показувати жорстоку тяжку правду про злочини росіян проти українського народу

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук звернувся до українців у 51-й день війни.

“На жаль, війна продовжується. І ми щораз то менше розуміємо, як вона дальше буде розвиватися. Усі очікують ще якогось великого військового протистояння. Але Україна молиться за перемогу. Україна молиться і бореться за справедливий мир.

Українське військо героїчно, ціною свого власного життя оберігає життя мирних людей і майбутнє України, і майбутнє Європи.

Серед цього страшного болю ми все-таки вдивляємося у світло Божої істини. Бо відчуваємо, що за цю істину ми вмираємо. Ця Божа істина дає сенс нашій боротьбі.

Тому сьогодні я хочу роздумати над восьмою Божою заповіддю, яка захищає життя людини в істині. І каже, не свідчи ложно на свого ближнього. Ця заповідь вчить жити в правді по відношенню до Бога, до свого ближнього. Також ця Божа заповідь захищає гідність людини, яка має право на добре ім’я, на добру славу, яка має право на те, щоби поважати її гідність і правду про її життя і вчинки.

Першою жертвою війни є завжди істина. Але сам Христос сказав про себе: “Я є дорога істина і життя”. Тому християнин, який в умовах війни живе в правді, свідчить правду, говорить правду, як свідок, про те, що він побачив і пережив, і таким чином шанує і почитає самого Бога.

Ми бачимо, що велика війна, яка сьогодні ведеться в Україні за своїми масштабами і інтенсивністю не має рівних з часів Другої світової війни. Для того, щоб когось принизити, спочатку його зневажають неправдою. Ми, як християни, покликані жити у правді і її свідчити. Навіть тоді, коли ця правда є комусь невигідна.

Сьогодні я хочу подякувати усім тим, які мають відвагу свідчити про правду страждання українського народу. Хочу подякувати усім журналістам, які в цих днях прибувають до України, щоби показувати жорстоку тяжку правду про злочини росіян на нашій землі. Багато з них було убито і поранено. Нехай Господь Бог сторицею відплатить усім працівникам ЗМІ, які допомагають сучасній людині пізнати правду, а відтак іти за нею.

Сьогодні хочу подякувати усім свідкам російських злочинів, які мають відвагу говорити правду. Жити правдою – це та сила, яка робить нас непереможною. Бо правда має власну силу. Її не треба пояснювати і захищати, про неї треба розповісти світові і правда завжди переможе, так само, як світло перемагає темряву”.

You cannot copy content of this page