fbpx

Сьогодні відповімо на питання: як найкраще молитися?

Молитися можуть всі. Можна молитися як на самоті, так і разом з іншими. Насправді нам всім необхідно молитися обома цими способами, як це робив Ісус. Щотижня Ісус віддано ходив до синагоги, щоб молитися разом з іншими євреями і читати Писання, і він також часто відходив в тихе відповідне місце, щоб помолитися на самоті.

Існує багато способів молитви. Можна молитися за допомогою Біблії, молитвою “Отче Наш”, на Вервиці і багатьма іншими способами. Можна також молитися своїми словами, просто промовляючи те, що спадає на думку. Не треба турбуватися про те, що казати. Бог не ображається на те, як ти висловлюєш думки. Він вже щасливий з того, що ти разом з Ним. Найважливіше це приходити до Бога з дитячою довірою, з вірою що Він чує і любить тебе.

Було б непогано приділяти особистій молитві трохи часу щодня. Таким чином, ти зможеш вибудувати особисті відносини з Богом і ділити з Ним кожен день. Навіть якщо ти не завжди усвідомлюєш Його присутність. Молячись, ти даєш Богові можливість скерувати тебе в правильному напрямку.

Молитись можна будь-коли: вдень або вночі. Проте багато хто молиться переважно зранку. Це мудро, адже тоді ти не ризикуєш забути помолитися після важкого і перенасиченого дня. Це також допомагає тобі пов’язати весь день зі своєю ранковою молитвою.

Хороша звичка – приділяти кілька хвилин наприкінці дня молитві і роздумам над усіма гарними речами, що їх дав тобі Господь. Часто таких речей виявляється набагато більше, ніж ти усвідомлюєш на початку. Якщо ти помітив, що зробив щось неправильно, то можеш перепросити за це і ти можеш помолитися за людей яких зустрів протягом дня, а також за свої плани на наступний день.

Ти можеш молитися будь-де: на прогулянці, в потязі, на обідній перерві і т.д. І все ж добре було б обрати тихе місце для щоденного, особистого спілкування з Богом. Ісус сказав: “А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно” (Мт. 6:6).

Ти можеш молитися в своїй кімнаті, де можна облаштувати спеціально призначений для молитви куточок, оздобити його Розп’яттям, Біблією, іконою або свічкою. Можна також молитися іншому місці: можливо ти знаєш якусь постійно відкриту каплицю. Піди до будь-якого місця. в якому ти будеш почуватися комфортно, в якому тебе не будуть турбувати.

Молитва може бути короткою, наприклад, простим проханням до Бога: “Господи будь ласка допоможи мені впоратися з цим складним завданням”. Але для того щоб вибудувати свої відносини з Богом слід приділяти молитві трохи більше часу. Спробуй присвячувати Богові 5, 10 або навіть 30 хвилин щодня. Важливо визначити скільки спочатку триватиме молитва, а потім дотримуватися цього плану. Приділення часу молитві – це найважливіша складова молитви. Час безцінний тому сенсі, що ти можеш скористатися ним лише один раз. Тому присвячення часу молитві до Бога – це справжній дар для Нього та внесок у ваші відносини.

You cannot copy content of this page