fbpx

Що робити, якщо гріхи повторюються?

Християнський богослов, Іван Ліствичник навчав: «Не лякайся — хоча б ти падав щодня і відходив від Божих шляхів, стій мужньо, і Ангел, що тебе охороняє, вшанує твоє терпіння».

І в Писанні сказано: «Бо сім разів упаде праведник і встане; а безбожні погинуть »(Прит.24, 16).

Чому той, хто падає, називається тут праведником? Тому що його праведність не від діл, а від віри. Щоразу, впавши, він відчуває бажання піднятися. Якщо таке бажання не залишає вас, це означає, що ви на правильному шляху.

Що робити, якщо гріхи повторюються?

Потрібно боротися! Треба не зневірятися і не засмучуватися.  Бог бачить ваше ставлення до гріха, і допомагатиме вам його долати.

Головне розуміти, що з усіма гріхами одразу вам не впоратися. Тому варто почати боротися спочатку з одним, який вас турбує найбільше. Наприклад, можна спробувати не вживати лайливі слова. Навіть з таким гріхом впоратися є нелегко, адже позбутися звички, яка формувалась роками неможливо одразу.

Якщо ви навіть програєте в цій боротьбі і ваш гріх знову наздожене вас, то ви все одно ніколи не погоджуйтесь з ним, зневажайте його, ненавидьте його, а решту Бог побачить і допоможе впоратися.

Головне — не втрачати віру і працювати над собою!

І не втрачати терпіння, як ми й прочитали у преп. Іоана Ліствичника на початку.

В даному цьому випадку “терпіння” означає не згоду з гріхом, а, навпаки, повне його неприйняття і напружену боротьбу з ним.

You cannot copy content of this page