fbpx

Що ми робимо на кухні без потреби – 8 дій. Ви теж це робите?

Виконуючи певні дії, ми не завжди усвідомлюємо їхнє точне значення. Однак сила звички величезна! Ви можете помітити це в незвичних ситуаціях – під час відключення електроенергії більшість з нас все одно шукає рукою вимикач, щоб вимкнути світло позаду себе. Сила звички означає, що ми завжди замикаємо двері, коли виходимо з дому, хоча навіть не звертаємо на це уваги.

Звичайно, це можна логічно пояснити, але у кожного з нас є звички, які є дійсно безглуздими. Багато з них пов’язані з приготуванням їжі: не варто витрачати на них дорогоцінний час та енергію!

1. Використання олії для смаження жирного м’яса

Деякі люди рефлекторно капають олію на сковорідку перед смаженням або кидають на неї шматочок вершкового масла. Це стає абсолютно безглуздим, коли смажиться, наприклад, бекон. Витопленого жиру достатньо, щоб приготувати їжу – нічого не пригорить і м’ясо не стане надто жирним. З цією звичкою мова йде не про економію часу, а про те, щоб утриматися від збагачення ваших страв зайвими калоріями, коли вони не потрібні. Жирне м’ясо не потребує додаткового “підсилювача” при смаженні!

2. Подрібнення зелені

Не завжди варто подрібнювати трави! Більшість з нас подрібнюють базилік або розмарин, наприклад, незалежно від ситуації. Іноді це помилка – покласти в суп цілу гілочку нітрохи не гірше, і вона також передасть весь смак і збагатить аромат. Це хороший варіант для тих, хто не любить, коли зелень плаває у страві, і обережно виловлює все подрібнене листя з супу після приготування.

3. Чистимо печериці

Якщо ви не подаєте печериці сирими, чистити їх не потрібно! Зазвичай це досить нудне заняття, яке забирає багато часу. Однак, оскільки ви подаєте ці гриби смаженими або вареними, вам потрібно лише ретельно їх вимити. Щоб бути впевненим, варто почистити печериці зубною щіткою. У бактерій не залишиться жодного шансу – вони все одно загинуть при зіткненні з теплою водою, а потім під час термічної обробки. Ви не повинні бути приречені на трудомістке зривання та чищення

4. Занадто довге варіння яєць на круто

Достатньо варити яйця протягом 8-10 хвилин. Довше немає сенсу – це повністю позбавляє їх смакових якостей і, крім того, поживної цінності. Це сприяє втраті вітамінів приблизно на 40%! Ви, напевно, помічали, що іноді жовтки стають злегка синцями. Це вірна ознака того, що яйце варилося занадто довго.

5. Занадто довге змішування інгредієнтів для сирнику

Багато хто з нас має схильність до надмірного… змішувати. У деяких випадках це може мати катастрофічні наслідки! Якщо ви готуєте чізкейк, перемішуйте суміш тільки до тих пір, поки інгредієнти не з’єднаються. В іншому випадку ви зробите свій пиріг набагато менш апетитним. У ньому буде занадто багато бульбашок повітря, через що чізкейк сильно підніматиметься під час випікання, а потім швидко опускатиметься і тріскатиметься.

6 Зберігання деяких продуктів у холодильнику

Не всі продукти отримують користь від зберігання в холодильнику! Для деяких це навіть дуже невигідно – це сприяє скороченню терміну придатності. Часто ми автоматично кладемо всі куплені овочі в холодильник, тим самим піддаючи їх миттєвому псуванню. Це помилка! Не зберігайте в холодильнику, наприклад:

  • • картоплю,
  • • помідори,
  • • цибулю,
  • • хліб,
  • • перець,
  • • джем,
  • • кетчуп,
  • • часник,
  • • каву,
  • • соєвий соус.

7. Очищення всіх огірків від шкірки

Тепличні огірки можна не чистити. Шкірка у них тонка і гладенька, і саме під нею знаходиться найбільше вітамінів! Просто добре вимийте їх. На відміну від них, польові огірки потрібно чистити – їхня шкірка набагато товстіша і тому важко перетравлюється. Шкірка набагато товща і тому важко перетравлюється, а також може мати специфічний гіркуватий присмак, який впливає на смак.

8. Занадто довгий заміс тіста

Якщо ви хочете приготувати пісочне тісто, не місіть його нескінченно довго. Багато хто з нас думає, що чим довше ми над ним “працюємо”, тим кращий результат. Зовсім навпаки! Тісто, яке місили занадто довго, має гіршу консистенцію. Таке тісто не любить тепла, а наші руки роблять його занадто гарячим. Чим коротше, тим краще.

You cannot copy content of this page