fbpx

Різдво на автопілоті. 7 слів на Різдво

Слава Ісусу Христу!

Дорогі друзі, ось і залишилося декілька днів до початку Різдва. І сьогодні хотів би поділитися з вами такими декількома думками.

Знаєте, дуже багато людей сьогодні жаліються, що час дуже швидко минає і кажуть “о, немовби, сьогодні свята починалися, а  завтра вже закінчуються”. І знаєте, з Різдвом є цікава річ: ми його святкуємо в один і той самий період кожного року, і співаємо майже ті самі колядки, слухаємо проповіді майже на одинакові теми. І коли ми це робимо не задумуючись, є небезпека немовби просвяткувати ці свята на автопілоті. Цього року хотів би побажати всім нам, щоб ми знайшли собі трошки часу зупинитися і задуматися для чого ці всі дні є призначені, вдуматися в цю велику таємницю – вічний Бог став Людиною, такою простою, як і кожен з нас. Напевне кожен  з нас , коли представляє нашого друга в групі інших друзів і каже “це своя людина, можете не переживати”, то одразу всім вдається набагато швидше подружитися з цією людиною. І лише вдуматися, що вічний Бог став цією, своєю Людиною, таким як і ми…

Кожне Різдво це також є і про подарунки. Ми приймаємо подарунки, а також даруємо їх іншим людям. І коли пригадаємо Різдвяну історію  – ці троє мудреців теж не поскупилися на подарунки новонародженому Ісусу і принесли досить солідні дари. І якщо задуматися, що кожен з нас може подарувати Ісусу саме цього Різдва? Щось таке дуже велике, але для чого навіть не треба буде міняти долари. Тому ми можемо подарувати новонародженому Ісусу золото нашої радості, ладан нашої любові, і миро наших сліз, які б вони не були – радісні чи не дуже. Тому що Господь став одним із нас, Він став своєю людиною. І Він прийме ці дари і віддасть нам щось набагато більше.

Тому ці дні – це величезний привід для радості, тому що спасіння прийшло, воно є серед нас.

І нехай це Різдво ми проживемо не на автопілоті, а в такому режимі, коли зможемо застановитися, що насправді це для нас означає.

Тому цього Різдва бажаю великої радості, відвідати багатьох друзів, гарно поколядувати, і щоб ці дні стали для нас особливими.

о. д-н Михайло Кирич ЗНІ

 

You cannot copy content of this page