fbpx

Покидаючи цей світ, митрополит Андрей Шептицький вголос молився, а потім промовив свої останні і, як виявилося згодом, пророчі слова про важкі часи для церкви та її відродження

Покидаючи цей світ, митрополит Андрей Шептицький вголос молився, а потім промовив свої останні і, як виявилося згодом, пророчі слова про важкі часи для церкви та її відродження:

“Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками, але ви держіться, не відступайте від віри, від Святої Католицької Церкви. Тяжкий досвід, який паде на нашу Церкву, є хвилевий.

Виджу відродження нашої Церкви, вона буде гарніша, величніша від давної, та буде обнімати цілий наш нарід. Україна, – продовжував дальше говорити Митрополит, – двигнеться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єдиненою, величною, яка буде дорівнювати другим високорозвинутим державам.

Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу. Тільки треба молитися, щоби Господь Бог і Мати Божа опікувалися над нашим бідним замученим народом, який стільки витерпів, і щоби ця опіка Божа тривала вічно.

Прощаюся з вами. Будьте сильні і стійкі в вірі, витривалі і ревні в служінню Господу Богу. І більше мого голосу не почуєте, аж на Страшнім Суді”

You cannot copy content of this page