fbpx

«Осінній десерт»: рецепт яблучного печива, яке тане в роті

«Осінній десерт»: рецепт яблучного печива, яке тане в роті

Осінь — час затишних вечорів, коли в хаті пахне пряними спеціями та свіжою випічкою. У цей період особливо актуальні яблука, соковиті та солодкі, як саме час. Чому б не втілити цей смак у неймовірно ніжному осінньому десерті — яблучному печиві, яке тане в роті.

І як зробити цей шедевр на власній кухні?

Рецепт яблучного печива, яке тане в роті.

Інгредієнти для яблучного печива

180 г пшеничного борошна

1 ч. л. суміші спецій (включаючи корицю, мускатний горіх, імбир та кардамон)

3/4 ч. л. харчової соди

1/2 ч. л. солі

6 ст. вершкового масла

100 г цукру

105 г коричневого цукру

1 яйце

1/2 ч. л. ванільного екстракту

1 яблуко (гренні змитий), терте без шкірки і серцевини

Для глазурі:

3/4 склянки цукрової пудри

4 ч. л. лимонного соку

щіпка спецій для яблучного печива

Приготування:

Приготуйте спеції. Подрібніть корицю, мускатний горіх, імбир та кардамон.

Приготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно, спеції, соду та сіль. В іншій мисці збийте вершкове масло з двома видами цукру до отримання повітряної маси. Додайте яйце та ванільний екстракт. Поступово додавайте сухі інгредієнти у вологі, перемішуючи, доки не вийде однорідне тісто.

Додайте терте яблуко і перемішайте.

Сформуйте печиво. Розігрійте духовку до 180 °С. На листи, покриті пергаментним папером, викладіть ложкою тісто, створюючи невеликі круглі коржики. Поставте в розігріту духовку і випікайте близько 14-18 хвилин або поки печиво не підрум’яниться.

Приготуйте глазур. У мисці змішайте цукрову пудру з лимонним соком та спеціями.

Полийте печиво глазур’ю. Після того, як воно повністю охолоне, полийте його приготованою глазур’ю.

Зачекайте 15 хвилин|мінути|, щоб вона застигла.

Результатом вашої кулінарної магії стане ароматне, неймовірно ніжне яблучне печиво, що тане в роті. Воно чудово підходить для затишних посиденьок із сім’єю чи вечірки з друзями. Спробуйте ці дивовижні ласощі і подаруйте своїм близьким чари в кожному шматочку.

You cannot copy content of this page