fbpx

Науковці у ході дослідження встановили смeртeльну нeбeзпeку деяких дiєт

Американські науковці у ході дослідження встановили, що деякі дiєти можуть скорочувати тривалість життя людини.

У експерименті, який тривав 25 років, взяли участь понад 15 тисяч осіб, що споживали в їжу середню кількість калорій.

Вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я США простежили загальний вплив вуглеводних продуктів на ризик cмeртi.

Науковці виявили, що занадто низьке (менш як 40% від загального раціону) і занадто високе (понад 70%) споживання вуглеводів пов’язано зі зниженням тривaлості життя.

Читайте також: У Харківській області відкрили нове велике родовище газу

До того ж, люди, у раціоні яких не містилося вуглеводів, жили у середньому на 4 роки менше ніж ті, які вживали їх у нормальній кількості.

Вчені переконують, що люди, які замінили вуглеводи на жири та білки тваринного походження, більше ризикують здоров’ям, ніж прихильники рослинної їжі.

Рекомендації науковців такі: потрібно дотримуватися збалансовано дієти, раціон якої включає 50-55% вуглеводів.

Джерело.

You cannot copy content of this page