Йдеться не про вмiння контролювати себе, хоча й це дуже важливо, а про те, як саме слiд споживати тi чи тi напої. * Коктейлi та аперитиви, не поспiшаючи, п’ють маленькими ковтками.
* Горiлку з маленької чарочки можна випити до дна. Однак порожню чарку вам одразу ж знову наповнять. Тож, якщо ви не
хочете пити багато, при кожному тостi вiдпивайте з чарки потроху. Тодi вам не доливатимуть — це неввiчливо. До речi, вiдпивати з чарки можна i не чекаючи
тосту. Пити до дна пiсля тосту треба лише в особливих випадках. У всiх iнших досить пригубити з чарки.
* На пропозицiю долити спиртного можна ввiчливо вiдповiсти: “Дякую, наразi не хочу”, — i той, хто наливає,
повинен зважити на це без заперечень.
* Вiскi п’ють звичайно з льодом чи содовою водою. Однак цiлком припустимо пити вiскi нерозбавленим.
* Вино вiдпивають iз бокала потроху, оцiнюючи його смак та аромат.
Читайте також: УКРАЇНЦІ СКУПОВУЮТЬ ІМПОРТНИЙ АЛКОГОЛЬ ДО НОВОГО РОКУ
* Лiкери п’ють маленькими ковтками.
* Коньяк також п’ють маленькими ковтками, перерви мiж ними мають бути тривалими. Тепло коньяка повинне розтектися по пiднебiннi. Чарку з цим напоєм треба тримати в руках, коньяк
любить тепло.
* Шампанське та iншi газованi вина краще пити вiдразу.