Чи пробували ви готувати пельмені з курячим фаршем?
Домашні пельмені з куркою за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка виходять дуже смачними та ніжними.
Шеф-кухар пропонує ідеальний рецепт пельменів з поєднанням заварного тіста та соковитого курячого фаршу. Готувати їх дуже просто, спробуйте.
Інгредієнти для тіста
500 г борошна
250 мл гарячої води
3 ст. л олії
½ ч. л. солі
Інгредієнти для начинки
500 г курячого фаршу
50 мл холодної води
10 гілочок петрушки
½ ч. л насіння фенхелю
вершкове масло, сметана чи оцет для подачі
сіль та перець до смаку
Приготування
Для тіста у великій мисці змішайте 500 г борошна зі 3 ст. л олії та ½ ч. л. солі. Влийте 250 мл гарячої води. Перемішайте спочатку ложкою, потім продовжуйте вимішувати руками. Тісто має вийти еластичним та пружним. Обгорніть тісто плівкою та поки відкладіть.
Для начинки викладіть у миску 500 г соковитого курячого фаршу. Влийте 50 мл холодної води. Добре помийте 10 гілочок петрушки, відділіть листочки та дрібно їх посічіть, висипте у миску із фаршем.
У фарш додайте ½ ч. л. насіння фенхелю та сіль із перцем до смаку. Ретельно вимішайте фарш та трохи відбийте його об дно миски, в якій вимішуєте.
Візьміть половину тіста та розкачайте у тонкий пласт товщиною приблизно 2 мм. Чим тоншим буде тісто, тим краще. Будемо ліпити пельмені у два етапи, аби тісто не занадто обвітрювалося.
Склянкою, келихом для вина чи невеликим кулінарним кільцем витискайте кружальця з тіста.
У кожен кружечок тіста вкладайте по 1 ч. л. начинки. Тут важливо дотримуватися балансу між кількістю начинки та тіста.
Спочатку заліпіть краї, як на вареник, а потім об’єднайте обидва кінці, закручуючи в пельмень. Сформуйте пельмені й з другої половини тіста. Краще викладати їх на підпилену борошном поверхню, аби вони не пристали та не порвалися.
Варіть пельмені у підсоленій киплячій воді приблизно 3-4 хвилини, до готовності фаршу.
Готові пельмені викладіть у миску і заправте сметаною, оцтом чи вершковим маслом, притрусіть чорним свіжомеленим перцем до смаку.
Ви можете не варити одразу всі пельмені, частину покладіть у морозильну камеру, зберігати їх можна приблизно місяць.
Смачного!
Рецепт: Євген Клопотенко, Ютуб