fbpx

Домашні пельмені з курячим фаршем за рецептом Євгена Клопотенка: секрет ніжного тіста та соковитої начинки

Чи пробували ви готувати пельмені з курячим фаршем?
Домашні пельмені з куркою за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка виходять дуже смачними та ніжними.

Шеф-кухар пропонує ідеальний рецепт пельменів з поєднанням заварного тіста та соковитого курячого фаршу. Готувати їх дуже просто, спробуйте.

Інгредієнти для тіста

500 г борошна

250 мл гарячої води

3 ст. л олії

½ ч. л. солі

Інгредієнти для начинки

500 г курячого фаршу

50 мл холодної води

10 гілочок петрушки

½ ч. л насіння фенхелю

вершкове масло, сметана чи оцет для подачі

сіль та перець до смаку

Приготування

Для тіста у великій мисці змішайте 500 г борошна зі 3 ст. л олії та ½ ч. л. солі. Влийте 250 мл гарячої води. Перемішайте спочатку ложкою, потім продовжуйте вимішувати руками. Тісто має вийти еластичним та пружним. Обгорніть тісто плівкою та поки відкладіть.

Для начинки викладіть у миску 500 г соковитого курячого фаршу. Влийте 50 мл холодної води. Добре помийте 10 гілочок петрушки, відділіть листочки та дрібно їх посічіть, висипте у миску із фаршем.

У фарш додайте ½ ч. л. насіння фенхелю та сіль із перцем до смаку. Ретельно вимішайте фарш та трохи відбийте його об дно миски, в якій вимішуєте.

Візьміть половину тіста та розкачайте у тонкий пласт товщиною приблизно 2 мм. Чим тоншим буде тісто, тим краще. Будемо ліпити пельмені у два етапи, аби тісто не занадто обвітрювалося.

Склянкою, келихом для вина чи невеликим кулінарним кільцем витискайте кружальця з тіста.
У кожен кружечок тіста вкладайте по 1 ч. л. начинки. Тут важливо дотримуватися балансу між кількістю начинки та тіста.

Спочатку заліпіть краї, як на вареник, а потім об’єднайте обидва кінці, закручуючи в пельмень. Сформуйте пельмені й з другої половини тіста. Краще викладати їх на підпилену борошном поверхню, аби вони не пристали та не порвалися.

Варіть пельмені у підсоленій киплячій воді приблизно 3-4 хвилини, до готовності фаршу.

Готові пельмені викладіть у миску і заправте сметаною, оцтом чи вершковим маслом, притрусіть чорним свіжомеленим перцем до смаку.

Ви можете не варити одразу всі пельмені, частину покладіть у морозильну камеру, зберігати їх можна приблизно місяць.

Смачного!

Рецепт: Євген Клопотенко, Ютуб

You cannot copy content of this page