При приготуванні картопляного пюре ми найменше очікуємо, що смакові якості страви залишатимуть бажати кращого. Однак це може залежати від кількох факторів.
Чому не виходить приготувати смачне пюре?
Кипляча вода
У ряді випадків при варінні картоплі коренеплід закладають у гарячу воду. Однак при варінні пюре від цієї ідеї краще відмовитись. Справа в тому, що саме через гарячу воду овоч може залишатися в деяких місцях сирим. А це значно псує якість страви.
Прискорення варіння
Багатьом відома проста хитрість: для того, щоб картопля була готова швидше, її подрібнюють. Однак з цієї причини смак готового гарніру значно спрощується. В результаті ми отримуємо картопляне пюре дуже посередньої якості.
Тому вибирайте для варіння коренеплоди невеликого розміру, які потрібно подрібнювати.
Міксер або блендер
Досвідчена господиня не пюрюватиме коренеплід за допомогою гаджетів, оскільки чудово знає про те, що це зіпсує текстуру страви. Тому варто використовувати або товкушку, або звичайну вилку.
Популярні дописи
- Щастя не оминеш: Історія прикарпатської сироти, що поїхала на заробітки в Італію
- Бред Бітт вже закрутив новий роман, – ЗМІ
- Брат Царьова готував диверсію в Дніпропетровській області
- Більше трьох тижнів і лише пару спалахів свідомості: українка розповіла, як у 30 років ледь не пoмepла від коpу
- Журналістів “Громадського” позбавлять акредитації в АТО