Ці продукти такі звичні для нас, але мало хто знає, що їх ні в якому разі не можна змішувати.
Огірки і помідори
Огірки і помідори — несумісні продукти, а все через те, що вони по-різному засвоюються нашим організмом. Коли у шлунку виділяється кислота для перетравлення огірків, помідори чекають своєї черги і починають “блукати”.
Фрукти після їжі
Фрукти перетравлюються нашим організмом дуже швидко. Тому їм ні в якому разі не можна довго застоюватися в шлунку. Якщо з’їдаєте смачний фрукт після ситної вечері, процес бродіння неминучий!
Лазанья або гарячий бутерброд з сиром
Для переварювання білків і крохмалю потрібні різні рівні кислотності. Наш шлунок починає з білків, а крохмалі чекають своєї черги. Неперетравлені крохмалі піддаються ферментації, а потім розкладанню.
Сир і м’ясний омлет
Не можна поєднувати таку кількість білків в одній страві. Досить одного концентрованого білка за один прийом їжі.
Вівсяна каша з молоком і апельсиновим соком
Кислота в апельсиновому соку руйнує фермент, який відповідає за перетравлення крохмалю. Також кислі фрукти можуть створожить молоко, перетворивши його в слизувате речовина.
Бобові і сир
Таке поєднання гарантовано призведе до здуття живота. Намагайся уникати його у своєму раціоні.
Банани і молоко
Любителям смачних бананових коктейлів слід знати, що таке поєднання не є сприятливим для нашого організму. Щоб прискорити процес травлення, додай в коктейль кардамон або мускатний горіх.
Йогурт і фрукти
Поєднання будь-яких молочних продуктів з фруктами уповільнює травлення, змінює кишкову флору, виділяє токсини.
Читайте також:ЩО НЕ ВАРТО ПУБЛІКУВАТИ ПРО ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ: ПОРАДИ ПСИХОЛОГІВ