fbpx

Чому млинці прилипають до сковороди та рвуться: головна помилка

Якщо проблема не в сковороді, то основна причина пов’язані з тістом.

Воно може вийти занадто рідким або густим. На це впливає ряд факторів: жирність молока, якість та кількість борошна, розмір яєць. Через це млинцева суміш майже завжди потребує доопрацювання.

Молоко та кефір

У інгредієнтів є щільна текстура, тому доповнити список інгредієнтів потрібно водою. Так борошно краще розподілиться, маса набуде однорідності.

Цукор

Любителі солодкого можуть перебрати з цим інгредієнтом. Підсумком стане прилипання млинців до сковороди. На літр тіста рекомендують додавати не більше 1-2 столових ложок цукру.

Рослинна олія
Щоб текстура тіста стала більш гладкою, рекомендується додавати в масу 1-2 столові ложки олії.

Борошно

Перед відправкою тіста на сковороду потрібно оцінити млинець на око. Занадто густе тісто розтікається нерівномірно. У результаті одному місці млинець підгорає, а іншому не пропікається як слід.

Занадто рідке тісто розтікається, не схоплюється і млинці рвуться. Тільки на практиці вдасться відрегулювати певний баланс, завдяки якому тісто буде в міру густим і рідким.

Тісто

1. Правильно приготовлене тісто нагадує жирні вершки.

2. Перед відправкою на сковороду необхідно переконатися, що в тісті немає грудочок.

3. Тісто вкривають рушником і залишають на 20-30 хв. Цього часу достатньо, щоб інгредієнти поєдналися, і маса стала еластичною.

You cannot copy content of this page