Якщо проблема не в сковороді, то основна причина пов’язані з тістом.
Воно може вийти занадто рідким або густим. На це впливає ряд факторів: жирність молока, якість та кількість борошна, розмір яєць. Через це млинцева суміш майже завжди потребує доопрацювання.
Молоко та кефір
У інгредієнтів є щільна текстура, тому доповнити список інгредієнтів потрібно водою. Так борошно краще розподілиться, маса набуде однорідності.
Цукор
Любителі солодкого можуть перебрати з цим інгредієнтом. Підсумком стане прилипання млинців до сковороди. На літр тіста рекомендують додавати не більше 1-2 столових ложок цукру.
Рослинна олія
Щоб текстура тіста стала більш гладкою, рекомендується додавати в масу 1-2 столові ложки олії.
Борошно
Перед відправкою тіста на сковороду потрібно оцінити млинець на око. Занадто густе тісто розтікається нерівномірно. У результаті одному місці млинець підгорає, а іншому не пропікається як слід.
Занадто рідке тісто розтікається, не схоплюється і млинці рвуться. Тільки на практиці вдасться відрегулювати певний баланс, завдяки якому тісто буде в міру густим і рідким.
Тісто
1. Правильно приготовлене тісто нагадує жирні вершки.
2. Перед відправкою на сковороду необхідно переконатися, що в тісті немає грудочок.
3. Тісто вкривають рушником і залишають на 20-30 хв. Цього часу достатньо, щоб інгредієнти поєдналися, і маса стала еластичною.
Популярні дописи
- Щастя не оминеш: Історія прикарпатської сироти, що поїхала на заробітки в Італію
- Бред Бітт вже закрутив новий роман, – ЗМІ
- Брат Царьова готував диверсію в Дніпропетровській області
- Більше трьох тижнів і лише пару спалахів свідомості: українка розповіла, як у 30 років ледь не пoмepла від коpу
- Журналістів “Громадського” позбавлять акредитації в АТО