fbpx

Блаженніший Святослав, глава УГКЦ привітав вірян з Різдвом Христовим

Дорогі в Христі брати і сестри!

Ось ангел з неба звіщає нам радісну новину. Ось зоря разом з мудрецями веде нас до Вифлеєму. Небо і земля сьогодні радіє і запрошують нас прийти, привітати і радіти народженню між нами Божого Сина, Господа і Спаса нашого Ісуса Христа.

Різдво Христове – це є радісний і світлий празник, сповнення людської надії, очікування. “І Слово стало тілом і оселилося між нами”, – каже нам сьогодні євангелист Йоан.

Бог став людиною. Не просто взяв на себе людську тілесність. Стати тілом означає увійти в людську історію, ввібрати у себе історію радощів і смутків, страждань і сподівань усього людства. Тому-то сьогодні, коли ми говоримо про мир – ми говоримо про Христа. Коли шукаємо істину, яка визволяє, –  ми шукаємо Христа. Коли ми тужимо за справедливістю у світі – ми тужимо, шукаємо за Христом-Спасителем. І ось Він між нами.

Тому сьогодні радіє небо і земля. А все людство об’єднується у єдиному співі разом з ангелами кажучи: «З нами Бог! Розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог!».  З нами в цьому новому році, сповненому різних страхів, непевностей, році, який ставить багато запитань, в тому моменті, коли ми так тривожимося і молимося за мир. Він приходить. Христос, наш мир, є між нами.

Дозвольте мені усіх вас привітати з тим великим святом Різдва Христового!

Де б ви не були, де б ви не святкували це велике свято – чи вдома, чи далеко від рідної домівки, чи в Україні, чи можливо в різних континентах Земної кулі – всюди, де б’ється українське серце.

Усіх вас вітаю з тим великим святом! І звідси, із нашого Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, звіщаємо вам цю радісну новину – що з нами Бог!

Нехай наш новонароджений Спаситель поблагословить усіх нас миром, радістю, усілякими гараздами. Бажаю вам відчуття небесного світла, яке сьогодні сяє нам з цієї вифлеємської стаєнки. Бажаю вам радісної прадідівської коляди, якою ми можемо розігнати усякий смуток і наповнити надією усяке загублене, розчароване людське серце.

Усім вам зичу Божого благословення! І з усіма вами співаймо сьогодні:

Христос народився! Славімо Його!

† СВЯТОСЛАВ

You cannot copy content of this page