fbpx
Перейти до вмісту

5 правил, щоб вареники не розвалилися: кулінарам на замітку

5 правил, щоб вареники не розвалилися: кулінарам на замітку
Під час приготування вареників багато господинь стикаються з серйозною невдачею.

Так, кулінарний виріб може луснути та розвалитися під час варіння.

Начинка витікає, і страва стає вже не такою смачною, якою могло бути.

Щоб вареники зберегли цілісність, потрібно дотримуватися кількох простих правил.
Правильні інгредієнти тесту
При приготуванні тесту для вареників бажано обмежитись стандартним набором інгредієнтів: борошно, вода, яйця, сіль.

Іноді можна обійтися без яєчного компонента. Але в цьому випадку потрібно використовувати борошно найвищої якості. До борошняного інгредієнта є ще одна вимога: продукт має бути просіяним.

Що стосується води, то бажано, щоб рідина була якомога холоднішою.

Правильне вимішування та розкочування тіста
Вимішування борошняної основи має бути досить тривалим. Потрібно досягти того, щоб тісто перестало бути липким, але при цьому зберігало еластичність.

Розкачувати основу треба так, щоб товщина «коржика» склала як мінімум 1,5 мм. А краще – 2 мм. Якщо тісто буде тоншим, то ризик витікання начинки стане дуже високим.

Правильне ліплення вареників
Потрібно стежити за тим, щоб краї страви були добре заліплені або навіть закручені. Не повинно бути жодного натяку навіть на найменшу щілинку.

Кількість начинки
Переборщувати з начинкою не варто. Особливо в тому випадку, якщо внутрішня частина страви є мокрою (наприклад, варення).

Звичайно, велика кількість начинки зробить страву смачнішою. Однак у цьому випадку висока ймовірність того, що тісто просто не впорається з такою кількістю. У результаті вареники луснуть.

Об’єм води в каструлі
У каструлі, в якій вариться страва, має бути чимало рідини.

А ось кількість вареників, які одночасно перебувають у каструлі, не повинна бути великою. Якщо ви зліпили багато штук, то доведеться варити їх по черзі.

Позначки:

You cannot copy content of this page