fbpx

5 порад, як приймати Святе Причастя

Головне Таїнство християн – Святе Причастя (Євхаристія). За його допомогою християни єднаються з Господом Ісусом Христом через причастя Його Тіла і Кpові під виглядом хліба і вина. За Євангелієм, це заповідав робити Сам Ісус.

Перші християни, за свідоцтвом книг Нового Завіту, з самого початку збиралися щонеділі для “преломлення хліба” – так в давнину називали Причастя.

Ось 5 ключових моментів, про які слід пам’ятати, готуючись до Святого Причастя.

1. Прийняти Євхаристію в стані освячуючої благодаті

Цей перший ключовий момент є не лише гарною рекомендацією, але й вимогою.

Людина, яка свідома важкого гріха, не може приймати Причастя без попередньої сакраментальної сповіді, хіба що для цього є серйозна причина і немає можливості сповідатися.

Коротко: якщо ви вчинили смеpтний гpіх, підіть прямо до сповідальниці, примиріться з Господом, а потім прийміть Його в Євхаристії.

2. Дотримуватись 1-годинного Євхаристійного посту

Знову ж таки, це також є вимогою…

Той, хто приймає Пресвяту Євхаристію, повинен утримуватися від будь-якої їжі та напоїв, за винятком лише води та ліків, принаймні протягом однієї години перед Святим Причастям.

Це не стосується тих, хто хвоpий або людей похилого віку.

3. Приходьте на Літургію на кілька хвилин раніше

Відвідування храму та прийняття Ісуса Христа в Євхаристії є найважливішою справою, яку ми можемо зробити.

Якби ви збиралися на важливу вечерю, скажімо, з дипломатами чи єпископами, ви б просто увійшли, сіли за обідній стіл і почали їсти? Напевно ні.

Ви одягнетесь і приготуєтеся, прийдете раніше, щоб поговорити з людьми, сідаєте на обід, коли вас кличуть, і дотримуєтеся «протоколу» такої події. Є певний сенс підготовки.

Якщо ми приділяємо стільки уваги офіційній вечері, то скільки ще нам слід готувати до вічного весільного бенкету? Приділіть кілька хвилин перед Літургією, щоб підготувати своє серце прийняти Христа, моліться та будьте цілеспрямованими.

4. Здійсніть акт благоговіння перед прийняттям Євхаристії

Ви збираєтеся отримати тіло, кpов, душу та божественність Царя всесвіту, як ви можете виявити належну повагу та шанобливість у цей момент?

Чесно кажучи, ми, мабуть, ніколи не зможемо виявляти стільки поваги, на яку заслуговує наш Спаситель, але ми можемо зробити все, що можемо!

Як? Це можна зробити, схиливши коліна або глибоко поклонившись перед прийняттям Євхаристії. У цьому акті благоговіння ми визнаємо, ким ми є перед Богом, і смиряємося, щоб прийняти Його.

5. Зробіть молитву подяки після Літургії

Повернемося до сценарію фантазійної вечері (згадаймо єпископів і дипломатів). Після того, як ви закінчили їсти, ви б встали і вийшли з кімнати? Ні! Особливо, якщо інші люди ще вечеряли, а попереду було ще щось.

Після того, як ми приймаємо Причастя, ми найбільше з’єднані з Ісусом, як тільки можемо бути по цей бік неба.

Це наш шанс беззастережно відкрити Йому свої серця. Щоб вилити нашу любов і попросити будь-якої благодаті, яка нам потрібна.

Залишаючись на кілька хвилин після Літургії, ми говоримо Ісусу, що Він важливий для нас, що наші стосyнки з Ним мають значення і вимагають нашої любові та уваги.

За матеріалами: CatholikLink

You cannot copy content of this page