Складові:
філе червоної риби (найкраще лосось, нерка, чавича, кижуч) – 1 кг;
зелень (кінза, кріп, петрушка);
коньяк – 120-150 мл;
сіль – 1-2 столові ложки;
цукор – ½ столової ложки.
Покрокове приготування
1. Філе викладають на шар зелені завтовшки 1,5 см і посипають сіллю.
2. Додають цукор і поверх поливають коньяком.
3. Зверху рибу вкривають шаром зелені.
4. У холодильнику філе витримують 12-13 годин.
5. Потім залишається дістати, прибрати зелень, промити під проточною водою, запакувати, зберігати в холодильнику і використовувати за необхідності.
Страва з такої риби може стати чи не головною у святковому меню. Мінімальні зусилля та нескладний набір продуктів дарують вишуканий смак.