fbpx

Запечені яблука з горіхами. Такі готувала бабуся.

Цей рецепт давній і простий. Осінніми вечорами бабуся любила готувати ці корисні яблучні смаколики.

Для однієї порції потрібно:

8 яблук;

грецькі горіхи (жменя). Можна додавати і будь-які інші горіхи, які ви любите, наприклад, мигдальні;

родзинки чи журавлина (за смаком);

цукор;

кориця;

1 ст. л. вершкового масла.

Приготування:

Яблука помити, злегка вийняти серцевину, не пошкодивши яблуко.

Готові очищені яблука викладаємо на деко, застелене фольгою.

Спочатку у кожне яблуко додаємо по пів чайної ложки вершкового масла. Тоді – по пів чайної ложки цукру, перемішаного з корицею. Якщо яблука солодкі, цукру додаємо менше. Далі засипаємо родзинки чи журавлину. Останніми у яблука висипаємо горіхи, які підрум’яняться і десерт буде ще смачнішим.

Відправляємо яблука у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 15-20 хвилин (залежно від величини яблук). За бажанням готові яблука можна посипати пудрою.

Такі яблука смакують і гарячими, і холодними.

Смачного!

You cannot copy content of this page