Цей рецепт давній і простий. Осінніми вечорами бабуся любила готувати ці корисні яблучні смаколики.
Для однієї порції потрібно:
8 яблук;
грецькі горіхи (жменя). Можна додавати і будь-які інші горіхи, які ви любите, наприклад, мигдальні;
родзинки чи журавлина (за смаком);
цукор;
кориця;
1 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Яблука помити, злегка вийняти серцевину, не пошкодивши яблуко.
Готові очищені яблука викладаємо на деко, застелене фольгою.
Спочатку у кожне яблуко додаємо по пів чайної ложки вершкового масла. Тоді – по пів чайної ложки цукру, перемішаного з корицею. Якщо яблука солодкі, цукру додаємо менше. Далі засипаємо родзинки чи журавлину. Останніми у яблука висипаємо горіхи, які підрум’яняться і десерт буде ще смачнішим.
Відправляємо яблука у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 15-20 хвилин (залежно від величини яблук). За бажанням готові яблука можна посипати пудрою.
Такі яблука смакують і гарячими, і холодними.
Смачного!