fbpx

Замість чіпсів – хрусткий крекер з цибулею. Такого в крамниці не купиш.

Чи не кожен з нас любить похрумтіти чимось смачненьким, переглядаючи цікавий фільм увечері. А коли в магазин не хочеться іти, хрусткий цибулевий крекер власного приготування – ідеальний нешкідливий варіант для любителів солоних смаколиків.

Інгредієнти:

2 середні цибулини;

300 г муки;

1 ч.л. порошку до печива;

1 – 1,5 ч. л. солі (за смаком);

100 г. соняшникової олії (без запаху);

спеції за бажанням.

Приготування:

Цибулю почистити і подрібнити у пюре за допомогою блендера чи м’ясорубки. Можна натерти на терці.

До цибулевого пюре додаємо сіль та соняшникову олію. Усе перемішуємо. Додаємо порошок до печива і знову усе перемішуємо. За бажанням можна додати ваші улюблені спеції, наприклад: сухий часник, базилік, перець за смаком.

Поступово додаємо просіяну муку у готову масу і замішуємо тісто. Тісто повинно вийти м’яким, але при цьому не липнути до рук.

Відщіпуємо половину тіста і розкачуємо його качалкою.

Щоби крекер вийшов більш хрустким, тісто розкачуємо тонко: до 1,5-2 мм. Форму крекерів вирізаємо на свій смак: робимо квадратики, трикутники, або ж кружечки. Перед випіканням крекери можна поколоти виделкою і посипати сіллю.

Крекери викладаємо на деко, застелене пергаментом у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Випікаємо приблизно 15 хвилин (залежно від вашої духовки). Орієнтуємось на золотистий колір скоринки.

Смачного!

You cannot copy content of this page