Закуска з хурми та рікотти
Незвичайна, але дуже приємна на смак закуска. Добра і сама по собі, і як супровід до вина.
Інгредієнти для «Закуска з хурми та рикотти»:
Хурма (у мене сорт корольок) – 2 шт.
Рікотта – 100 г
Цедра лимона – 1 ч. л.
Мед – 2 ч. л.
М’ята (3-4 листочки) – 3 шт
Горіхи грецькі (чищені та обсмажені) – 2 шт
Хурму вимити, обсушити, видалити плодоніжку.
Розрізати хурму вздовж на 4 частини. Гостру частину клинів зрізати разом із кісточками.
До рікотти додати лимонну цедру, добре перемішати.
Змастити рікотту на скибочки хурми.
Листя м’яти подрібнити.
Горіхи порубати досить дрібно.
Щоб не возитися з обсмаження горіхів, рекомендую прожарити їх у духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 150°С. Дуже зручно зробити відразу велику порцію і витрачати при необхідності.
Полити хурму з рікоттою медом, приблизно по 0,25 чайної ложки на кожну скибочку (або до смаку).
Посипати м’ятою та волоськими горіхами.
Популярні дописи
- Щастя не оминеш: Історія прикарпатської сироти, що поїхала на заробітки в Італію
- Бред Бітт вже закрутив новий роман, – ЗМІ
- Брат Царьова готував диверсію в Дніпропетровській області
- Більше трьох тижнів і лише пару спалахів свідомості: українка розповіла, як у 30 років ледь не пoмepла від коpу
- Журналістів “Громадського” позбавлять акредитації в АТО