Рецептів пампушків багато, але саме такі на Закарпатті називають фанками. Вони здивують вас чудовим смаком з ароматною вишнею, яку багато хто любить. А готувати такі пампушки надзвичайно легко.
Інгредієнти
3 склянки борошна
0,5 склянки цукру
25 г живих дріжджів
1 склянка води
3 столові ложки цукрової пудри
200 г вишень з наливки
сіль
олія для смаження
Приготування
У теплу воду кладемо цукор, сіль, дріжджі.
Коли дріжджі почнуть бродити, додаємо борошно і замішуємо просте безопарне тісто.
Добре вимісивши його, залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Коли тісто підійде, вигортаємо його з миски на стільницю, змащену олією.
Тісто розкачуємо і вирізаємо склянкою чи келихом круглі палянички.
Посередині кладемо вишню з наливки, формуємо кульки.
Даємо їм підійти 15 хвилин, а тоді відразу смажимо в гарячій олії.
Готові посипаємо цукровою пудрою.
З книги Миколи Середи “Монастирська кухня”.