fbpx

Закарпатські пампушки “П’яна вишня”

Рецептів пампушків багато, але саме такі на Закарпатті називають фанками. Вони здивують вас чудовим смаком з ароматною вишнею, яку багато хто любить. А готувати такі пампушки надзвичайно легко.

Інгредієнти

3 склянки борошна

0,5 склянки цукру

25 г живих дріжджів

1 склянка води

3 столові ложки цукрової пудри

200 г вишень з наливки

сіль

олія для смаження

Приготування

У теплу воду кладемо цукор, сіль, дріжджі.

Коли дріжджі почнуть бродити, додаємо борошно і замішуємо просте безопарне тісто.

Добре вимісивши його, залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Коли тісто підійде, вигортаємо його з миски на стільницю, змащену олією.

Тісто розкачуємо і вирізаємо склянкою чи келихом круглі палянички.

Посередині кладемо вишню з наливки, формуємо кульки.

Даємо їм підійти 15 хвилин, а тоді відразу смажимо в гарячій олії.

Готові посипаємо цукровою пудрою.

З книги Миколи Середи “Монастирська кухня”.

You cannot copy content of this page