fbpx

“За японським рецептом”: Кава яку можна пити і на ніч, і навіть під час вaгiтнocтi

Японський підприємець Oкітомо Шімотаї, який має кав’ярню у північній префектурі Аоморі, розробив рецепт виготовлення кави зі звичайного часнику.

Про це повідомляє “Еспресо” з посиланням на агентство Kyodo.

За словами 74-річного кулінара, така ідея вперше спала йому на думку ще 30 років тому, коли він через неуважність й надто велику кількість клієнтів у ресторані пересмажив стейк у часниковому соусі.

Тоді він зім’яв обвуглений часник ложкою й розчинив його у гарячій воді, отримавши напій, якій за смаком нагадує каву, тільки більш гіркий.

Читайте також: Мар’янову стала погано в клініці для алкозалежних, а не на дачі – ЗМІ

Після цього Шімотаї забув про своє відкриття, а повернувся до роботи над ним лише після виходу на пенсію.

Зараз він налагодив промислове виробництво перемеленого часнику, котрий заварюється, як звичайна кава. Спочатку часник слід обсмажити, після чого охолодити й далі вже подрібнювати.

Напій має яскраво виражений запах часнику, однак творець запевняє, що ніякого неприємного запаху не буде завдяки процесу обсмажування.

“Мій напій, напевно, перший у світі в своєму роді. В ньому немає анітрохи кофеїну, і його цілком можуть пити на ніч любителі кави, не боячись порушити сон. Також він підходить жінкам, які в період вагiтностi часто воліють виключити каву зі свого раціону”, – каже підприємець.

You cannot copy content of this page