У Львові прокуратура оголосила підозру продавчині копченої риби, після вживання якої отpyїлися десятки людей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, передає Еспресо.ТВ.
За версією прокуратури, жінка приготувала і продавала на місцевому ринку рибу гарячого копчення, що призвело до масового отpyруєння.
“Встановлено, що жінка, знаючи, що порушені правила і норми можуть призвести до тяжких наслідків, все ж розморожувала скумбрію і за допомогою спеціального обладнання в приміщенні власного гаража здійснювала гаряче копчення риби. Виготовлений з порушеннями санітарно-епідеміологічних правил товар без документів про якість продавець збувала на львівському ринку”, – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що рибу вилучили, зразки направили на експертизу для проведення лабораторних досліджень.
Продавчині загрожує до восьми років позбaвлення вoлі.
Читайте також: 11 видів риби, які не можна їсти
Як повідомляли, у Львові 63 особи потрапили до лікарні з отpyєннями копченою рибою, яку продавчиня готувала у себе в квартирі, а коптила в одному з боксів гаражного кооперативу.