З хрусткою скоринкою і мінімуму інгредієнтів. хліб. Домашній хліб на кефірі без дріжджів.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
кефір – 300 г;
гаряча вода – 50 мл;
сода – 1/2 ч. л.;
цукор – 3 ч. л.;
олія – 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
1. Пересіюємо борошно разом із содою.
2. Кефір, змішуємо з сіллю цукром і олією до розчинення цукру і солі.
3. Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти.
4. Замішуємо тісто.
5. Готове тісто залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин.
6. На змащену олією поверхню викладаємо тісто і розминаємо.
7. Формуємо буханці і відправляємо в духовку розігріту до 180º.