Чи відчували ви розгубленість, обираючи, яким виноградом посмакувати? Адже перед вами соковиті його грона – великі та дрібні ягоди, з кісточками і без… Справді, у наш час на прилавках можна побачити різні сорти винограду. Та який із них найкращий, пише 1+1.
Пропонуємо обирати виноград, зважаючи на його корисність. Загалом ця ягода багата на глюкозу та фруктозу, вітаміни С, А, В6, магній, залізо тощо.
Вважається, що найбільше корисними властивостями природа обдарувала темний виноград. У ньому міститься антоціан, що має хороші антиоксидантні «здібності».
На другій сходинці розмістився зелений виноград, який рекомендують тим, хто бажає схуднути, і рожевий, який радять для профілактики респіраторно-вірусних захворювань.
Читайте також: Кому не можна вживати виноград?
Любителям кишмишу варто пам’ятати про те, що він містить на половину менше вітамінів ніж його «конкуренти».
До речі, не варто боятися виноградних кісточок, адже вони також можуть похизуватися користю. Кісточки містять ресвератрол, що сприяє профілактиці серцевих захворювань.