Який овоч зберігати разом із морквою, щоб вона не згнила: сільська хитрість

Серед дачників ходить думка, що зберігання врожаю моркви – завдання із зірочкою.

Один із факторів полягає в тому, що помаранчеві коренеплоди схильні до в’янення, другий – у тому, що морква може прорости.

Крім цього, існує висока ймовірність загнивання плодів.

На щастя, існує надійний спосіб, який зможе вберегти зібраний урожай від подібних проблем, а самого городника – від тривог та побоювань, що овочі не долежать до весни та втратить свої смакові якості.

Перше, що слід запам’ятати, це те, що для зберігання моркви підходить досить прохолодне місце з температурою близько 0 … +2 градусів.

Вологість, навпаки, має бути високою – близько 90 %.

Таким чином, ідеальним місцем для зберігання моркви стане льох, де її необхідно розмістити шарами в дерев’яних або картонних ящиках, пересипавши кожен з шарів тирсою листяних дерев або піском, перемішаним з лушпинням цибулі.

Крім цього, фермери радять злегка зволожити тирсу. Є й ще одна рекомендація – вважається, що запобігти загниванню та появі плісняви ​​на коренеплодах зможе хрін, коріння якого слід розмістити між морквяними рядами.

You cannot copy content of this page