fbpx

Яка різниця між білими і коричневими курячими яйцями?

1. Яйця корисні і поживні. В середньому куряче яйце містить 80 кілокалорій. За калорійністю воно еквівалентно яблуку середнього розміру, половині банана, 100 грамам яловичого язика або курячих стегенець. Крім того, в яйцях містяться цінні вітаміни, мікроелементи і білок. Вживання в їжу яєць не тільки забезпечує енергією, але і позитивно позначається на стані волосся, зору і всього організму.

2. Холестерин в яйцях не так небезпечний, як прийнято вважати – він міститься тільки в жовтку і врівноважується лецитином (речовина, також міститься в яйцях і допомагає переробляти холестерин і жири).

3. Їсти сирі яйця небезпечно. Смачний гоголь-моголь може принести неприємні наслідки у вигляді сальмонельозу. Небезпечна бактерія часто знаходиться в сирих яйцях і гине при тепловій обробці. Також важливо ретельно мити яйця і не допускати попадання мікробів з поверхні шкаралупи в яєчну масу.

Читайте також: ЯЙЦЯ НЕЗАБАРОМ СТАНУТЬ ДЕЛІКАТЕСОМ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, ЇХ ВАРТІСТЬ ПІДВИЩИЛАСЯ НА ТРЕТИНУ

4. У середньому, курка приносить приблизно 250 – 300 яєць на рік. Щоб знести одне яйце їй потрібно близько доби.

5. Білі яйця так само корисні, як і коричневі. Всупереч поширеному міфу про виняткову користь і смакові якості коричневих яєць в порівнянні з білими, останні нітрохи не гірше. Різниця полягає лише в породі курей, які несуть ці самі яйця. Колір шкаралупи залежить від масті несучки – у рябих, яйця темно і світло коричневі і , а білі кури несуть білі яйця. Колір жовтка залежить тільки від дієти курки.

6. Японія – світовий лідер по споживанню курячих яєць. В середньому, кожен житель країни щодня з’їдає по одному яйцю.

7. Дієтичні яйця корисніше столових. Класифікація яєць на дієтичні і столові залежить від їх свіжості. Дієтичними вважаються яйця, які зберігалися при позитивній температурі не більше 7 діб після знесення. Столові можуть зберігатися до 25 діб. Дієтичні, в свою чергу, діляться на добірні (від 65 грамів) і яйця I (не менше 55 грамів) і II (не менше 45 грамів) категорій.

8. Яйця можна зберігати поряд з сильно пахучими продуктами. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають запахи.

9. Чим довше яйце піддавалося термічній обробці, тим важче воно засвоюється. Яйце, зварене круто перетравиться організмом приблизно за три години. Саме тому круті яйця краще не їсти перед сном.

10. Щоб визначити свіжість яйця можна опустити його в чашу з холодною водою. Чим свіжіше яйце, тим меншого розміру його повітряна камера, значить, яйце потоне. У той же час, несвіже яйце спливе на поверхню, таке яйце не бажано вживати в їжу.

Джерело.

You cannot copy content of this page