fbpx

Як зробити горох м’яким через 5 хвилин варіння: про це знає лише одна з десяти господинь

Як зробити горох м’яким через 5 хвилин варіння: про це знає лише одна з десяти господинь

Про користь гороху знає кожна господиня, але зварити його правильно і швидко – це велика проблема принаймні для багатьох.

Дехто відмовляється готувати страви з гороху через те, що його доводиться дуже довго варити. А попередньо ще й замочувати на 8 годин, щоб горох швидше розварився.

Хитрі способи варіння дозволять вирішити проблему набагато швидше.

Як швидко зварити горох
Якщо у вас немає часу довго возитися з горохом, використовуйте перевірені часом способи досягти м’якості гороху вже через 5-30 хвилин.

Перш ніж почати варити горох, промийте його під струменем проточної води. Робіть це досі, поки вода стане світлою та не каламутною.

Тепер можна переходити до наступного етапу: опустіть підготовлений горох у каструлю з холодною підсоленою водою і відправте на плиту. Дочекайтесь закипання і через 7-10 хвилин додайте в каструлю 1/2 склянки холодної води і нехай закипить.

Після такого трюку горошини стануть м’якими буквально за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити.

Ще один спосіб зробить горох м’яким та розсипчастим набагато швидше. Один цікавий інгредієнт сприятиме швидкому розварюванню гороху.

У каструлю, де вариться горох, додайте харчової соди через 15 хвилин після закипання води.

Соду додавайте з розрахунку 1/2 чайної ложки соди на 2 літри рідини та будьте уважні, щоб не переборщити із содою. Якщо не дотримуватись пропорцій, то можна зіпсувати смак страви.

Такий незвичайний спосіб дозволяє досягти м’якості гороху вже через 5-7 хвилин.

You cannot copy content of this page