fbpx

Як виростити розумника за допомогою їжі

10 продуктів зроблять з вашого малюка розумника. Правильне харчування – одна з головних умов того, аби дитина росла здоровою і гармонійно розвивалася. Про те, що варто давати дітям для забезпечення розумового розвитку.

1. Лосось. Жирна морська риба містить корисну для мозкової функції жирну кислоту Омега-3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку.Якщо ваша дитина охоче їсть рибу, то проблем з введенням в раціон лосося бути не повинно. Складніше з дітками, які рибу не сприймають. У такому випадку мамам доведеться проявити фантазію і “замаскувати” лосось, додавши його в якості одного з інгредієнтів в овочеве рагу, зробити з ним бургер або використовувати в якості начинки для пирога.

2. Яйця. У жовтках міститься холін – елемент, що поліпшує пам’ять. З яєць можна приготувати чудовий сніданок, або зробити омлет з овочами і дати школяреві в якості обіду.

3. Арахіс. Арахіс – джерело вітаміну Е, антиоксиданту, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна давати дитині в якості перекусу, додавати в салати або випічку.

4. Цілісне зерно. Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу, і клітковину, а також вітаміни групи В, які живлять нервову систему.

5. Вівсянка. Вівсяна каша – це кращий сніданок для дитини. Вона містить вітамін Е, Б, цинк та інші корисні вітаміни. Овес можна класти разом з борошном в пироги, оладки, сирники, або зробити з вівсяних пластівців гранолу та їсти вранці з молоком.

6. Ягоди. Полуниця, чорниця, вишня, малина, ожина та інші ягоди містять антиоксиданти, що запобігають раковим захворюванням. Свіжі ягоди можна їсти просто так, як добавку до каші, сиру або йогурту, додавати в випічку.

7. Бобові. Квасоля, горох, нут і сочевиця дуже корисні для дітей завдяки вмісту протеїну, складних вуглеводів і клітковини, а також вітамінів і мінералів. Бобові можна їсти з будь-яким томатним соусом, як гарнір або як доповнення до салату.

8. Різнокольорові овочі. Помідори, брокколі, баклажани, гарбуз, морква, шпинат, болгарський перець, кукурудза – овочі яскравих насичених кольорів містять велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені клітини.

9. Молоко і йогурт. Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи В – важливий компонент для росту мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів та ензимів.

10. Нежирна яловичина. Нежирне червоне м’ясо – джерело заліза і цинку, що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м’яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець) допомагають організму краще засвоювати залізо.

Читайте також: 10 сигналів від щитовидної залози

Джерело.

You cannot copy content of this page