fbpx

Як приготувати домашній лимонад: напій, в рази смачніший і корисніший за магазинний

Як приготувати домашній лимонад: напій, в рази смачніший і корисніший за магазинний

Багато дбайливих господарок давно відмовилися від покупки магазинних лимонадів.

Натомість вони пригощають своїх домашніх домашнім лимонадом, який можна назвати справжнім «еліксиром здоров’я» – так багато корисностей у ньому міститься.

Для його приготування знадобляться найпростіші інгредієнти – лимонний сік та цукор.

Щоб видобути сік, необхідно ґрунтовно промити лимони, скориставшись допомогою харчової соди, а потім ошпаривши плоди окропом.

Зніміть з цитрусової кірки і наріжте лимони на кружечки, паралельно позбавляючись кісточок.

Залишилося вичавити сік – найзручніше зробити це в соковижималці, але можна і вручну – правда, в цьому випадку про економію не йдеться, адже велика кількість м’якоті, в якій міститься сік, вирушає у сміття.

Перелийте сік, що вийшов, в глибоку миску і додайте цукор – на літр соку знадобиться 1,3 кг цукрового піску.

Попереду найскладніше – перемішувати сік доведеться доти, доки цукор повністю не розчиниться. Часом на це йде доба. Зрозуміло, безперервно заважати 24 години не варто – досить згадувати про лимонад раз 1-1,5 години.

Сироп, що вийшов, зберігайте в чистій і сухій пляшці на дверцятах холодильника. Щоб приготувати цілющий напій, варто налити невелику кількість сиропу в склянку і долити догори звичайною або мінеральною водою.

You cannot copy content of this page