fbpx

Як правильно смажити червону рибу, щоб страва вийшла соковитою: кухарі розкрили основні тонкощі

Як правильно смажити червону рибу, щоб страва вийшла соковитою: кухарі розкрили основні тонкощі
Червона риба часто виконує роль святкової страви, оскільки за рахунок високої вартості її прийнято подавати лише з особливого приводу.

Для смаження краще вибирати свіжий варіант продукту.

У такому разі жодних проблем із збереженням соковитості виникнути не повинно. Однак варто дотримуватися ще кількох простих хитрощів для того, щоб страва напевно всім сподобалася.

Про які важливі моменти потрібно пам’ятати
Не забувайте підготувати рибу
Навіть найпростіший варіант здатний створити справжні дива із продуктом. Якщо шматок риби залишити маринуватися протягом кількох годин, то готове блюдо буквально танутиме в роті.

Не обов’язково експериментувати із незвичайними маринадами. Достатньо змішати гарну оливкову олію з лимонним соком і свіжомеленим чорним перцем.

Не перетримайте
Якщо риба вийшла сухою, то причина найчастіше криється у надмірній термічній обробці. Тому спочатку не варто нарізати рибу надто велико: якщо об’єм перевищує три сантиметри, то приготувати таку страву складно.

В результаті продукт або буде перетриманий, або не до кінця прожарений.

Якщо об’єм становить два-три сантиметри, то рибу смажать 10 хвилин.

Секретний інгредієнт
Для того щоб надати продукту соковитість та м’якість, досвідчені кухарі не забувають ввести трохи вершкового масла у процесі готування.

Під час смаження поливайте розтопленим маслом рибу для того, щоб смак готової страви приємно здивував.

You cannot copy content of this page