fbpx

Як піст може змінити ваше життя

Поговоримо про п’ять речей, які можуть змінити наше життя, якщо ми постимо і молимося.

Сюзанн Нилс и Венди Литл

Ти маєш можливість змінити своє життя, прийнявши просте рішення. Тобі абсолютно під силу зробити цей вибір, а Богу абсолютно під силу дати тобі силу для цієї жертви. Піст і молитва, вірно здійснені, змінять твоє існування, зміцнять твій духовний світ і приведуть твоє життя на цій землі у відповідність з Божим баченням. Ми знаємо це, тому що це працює для нас. Ти не можеш сперечатися з особистим досвідом; це – факт, і він неймовірно захоплюючий.

Ми з Венді Сімпсон Літл відгукнулися на Божий заклик увійти в спільний щотижневий піст і молитву. Ми вибрали будній день тижня, з вечора понеділка до вечора вівторка. Ми відчули спонукання постити і утримуватися від їжі, але ви, можливо, відчуєте спонукання утриматися від інших речей. Скільки часу ви проводите в соц. мережах? Якщо є вибір – прийти до Бога або взяти в руки пульт від телевізора, чому ви віддасте перевагу? Не турбуйтеся, тільки вам і Богові потрібно знати відповідь.

Ми були дуже наївні щодо нашого «стрибка» в цю духовну дисципліну. Ми думали про просте рівняння “Молитва + Піст = Швидке Вирішення Питань” – і це було саме те, чого ми очікували. Чи могли ми знати, що наш небесний Отець спочатку волітиме звернутися до тих сфер нашого життя, які потребують виправлення, сповіді і покаяння? Як милосердний Бог, Він бажає тільки найкращого для нас – перетворення, яке робить нас подібними Його Синові. На щастя, Він продовжує удосконалювати і змінювати гріховні та розбиті місця з Його вірним прощенням і безцінними інструкціями. Який результат? Ми продовжимо постити і молитися, щоб зробити це нашим стилем і способом життя, поки Бог не забере нас додому. Чому? Якщо хоча б раз ти наблизився до Бога, ти вже не відступиш і не зупинишся.

Давайте поговоримо про п’ять речей, які можуть змінити наше життя, якщо ми постимо і молимося:

1. Піст і молитва можуть допомогти нам чути Бога.

Покликуй до Мене і тобі відповім, і тобі розповім про велике та незрозуміле, чого ти не знаїш! (Єремії 33:3)

Ті з вас, хто дійсно знає Ісуса, хіба ви можете протистояти цьому заклику? Ви запрошені «волати» до Нього в молитві. Його Слово говорить, що Він розповість нам про речі, про які ми не знаємо, що буде дуже корисним в пункті №2! Якщо ви хочете більш глибокої близькості з Богом, тоді ми настійно рекомендуємо вам знайти час для жертви, у який ви будете шукати Його, як ніколи раніше.

2. Піст і молитва можуть викрити наші приховані гріхи.

«Бо очі Мої на всі їхні дороги: вони не сховалися з-перед Мого лиця, і з-перед ока Мого не закрилася їхня провина». (Єремія 16:17).

Бог може бачити наші гріхи як миготливі неонові вивіски. Ніщо не заховано від Його погляду. Ми виявили, що часто важче визнати саме приховані гріхи, особливо якщо до цього залучені наші мотиви і ставлення.

Коли ми постимо і молимося, ми відмовляємося від їжі або будь-якої діяльності, щоб цілком присвятити себе фокусуванню на Богові. Ми виявляємо, що ми більш чутливі до голосу Божого, більш пристосовані до слухання того, що Він хоче відкрити нам. Бог ніжно шепоче до нашого розуму те, про що ми насправді думали, коли робили гріх, які були наші справжні наміри, і ми моментально стаємо шоковані. І потім, немов світло увімкнули в темній-темній кімнаті – ми можемо бачити все. Ми насправді завдавали зло. Ми маніпулювали. І хоча наше викриття змушує нас прагнути заховати своє обличчя, наш люблячий Спаситель Сам піднімає наше обличчя, щоб ми подивилися в Його прощаючі очі. Щойно ми покаялися, ми не бажаємо більше ховатися, але бажаємо вихваляти і поклонятися Тому Єдиному, Хто зруйнував нашу неправду.

3. Піст і молитва можуть зміцнити нашу близькість з Богом.

Господь, Бог твій, серед тебе, Велет спасе! Він у радості буде втішатись тобою, обновить любов Свою, зо співом втішатися буде тобою! (Софонії 3:17)

Якщо ви будете продовжувати постити і молитися, через деякий час ви будете пристрасно бажати проводити ще більше часу наодинці зі своїм небесним Отцем. Псалом 41: 1 говорить: «Як лань прагне до водних потоків, так лине душа моя до Тебе, Боже». Чим більше ви знаєте про Бога, тим ще більше бажаєте Його. Піст і молитва – це відмінний каталізатор для створення ненаситного голоду за Божою присутністю, і ви ввійдете в місце глибокої близькості з нашим Господом.

4. Піст і молитва можуть навчити нас молитися з правильними мотивами.

«прохаєте та не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої» (Якова 4:3).

Чим більше ви фокусуєтеся на вашому молитовному часі, збільшуючи вашу чутливість через жертву поста, тим більше ваша воля відповідає Божій.

Тож Ви більше не моліться з неправильними намірами, але моліться до Господа серцем, повним хвали, подяки і зовнішнього бачення, яке піклується про потреби інших. 1 Івана 5: 14-15 говорить нам, що ми можемо мати впевненість, коли наближаємося до Бога, знаючи «що якщо ми просимо чогось згідно волі Його, то Він слухає нас. А як знаємо, що Він слухає нас, чого тільки ми просимо, то знаємо, що одержуємо те, чого просимо від Нього».

Це чудова новина!

5. Піст і молитва можуть збудовувати нашу віру.

«Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду». (До Євреїв 11:6)

Бог каже, що Він відповість на наші молитви. У той час, як ми постили, Бог зміцнив нашу віру, відповідаючи на найнеймовірніші прохання багатьма «так». Також Він творив нашу віру, допомагаючи нам довіряти Йому, коли Він говорив «ні». Якою б не була відповідь, ми дізналися, що можемо вірити – Бог знає краще. Наша нагорода – це мир, який приходить від повної капітуляції всього нашого життя під Божий контроль.

Ми пізнали Бога, як ніколи раніше. Його благодать дивує нас тим, що Він покликав нас до цих жертовних відносин, де ми придбали нескінченно більше за те, що віддали. Бог змінив наше життя за допомогою посту і молитви – чи готові ви, щоб Він змінив і ваше?

Читайте також:ЯК ПРАВИЛЬНО НОСИТИ ХРЕСТИК ТА ЯКЕ ЙОГО ЗНАЧЕННЯ

Джерело.

You cannot copy content of this page